Valitsemme kodille tuolin: muoto, materiaali ja muotoilu


Ensimmäinen tuoli ilmestyi 9 vuosisataa sitten. Siitä lähtien siitä on tullut ylellisyystuotteesta minkä tahansa kodin pakollinen ominaisuus. 2000-luvulla asiakkaiden tarpeet ovat pakottaneet valmistajat pohtimaan huonekalujen ulkonäköä ja toimivuutta. Joten siellä oli pehmeitä tuoleja ja nojatuoleja.

Pehmeä tuoli

Kodin nojatuolien pehmeä komponentti on jonkin verrankerrokset täyteainetta. Joustavuus saavutetaan vaihtamalla kovia ja pehmeitä kerroksia. Toinen vaihtoehto on sijoittaa täyteaine (synteettinen talvenpoistolaite tai sen lajikkeet) vaahtomuovin ja verhoilun väliin.

Talon nojatuolit palvelevat uskollisesti yli vuoden, kun ostat, sinun täytyy istua siinä vähintään 5 minuuttia. Jäykkyysaste voi tällöin muuttua.

Verhoilu. Kaupassa mallit esitellään yhdellä, kahdella, enintään kolmella verhoilulla. Ostaja voi kuitenkin valita kankaan luettelosta (joskus valmistajat tarjoavat jopa 500 kangastuotetta, jotka eroavat väriltään ja laadultaan, sekä kotimaiset että ulkomaiset yritykset). Kodin nojatuolin lopullinen hinta riippuu valitusta verhoilukankaasta.

Tuoli sänky

Paikoille on useita vaihtoehtoja:

 1. Yksi tuoli-sängyn mekanismeista on haitar. Riittää, kun nostat 2 cm, vedä kehys pyörille itsestään - ja sänky on valmis. Sekä lapsi että raskaana oleva nainen voivat käyttää sellaista mekanismia - käytännössä ei tarvitse käyttää voimaa. Enimmäkseen tuoli ilman pellavarasiaa.
 2. Evroknizhka. Runko rullautuu pienellä liikkeellä tuolin alta ja sen selkää käytetään osana patjaa. Mukavuus on, että siellä on tilava pellavarasia.
 3. Ranskalainen simpukka. Tyyny poistetaan tuolista, sänky vedetään ulos ja asetetaan kahvaa varten. Haittapuoli on, että se on edelleen simpukka. Sillä ei ole täysin tasaista pintaa ja se sopii asiakkaiden kertakäyttöön. Jos tällaista tuolia käytetään säännöllisesti nukkumiseen, selkääsi saattaa sattua.
 4. IVY: n suosituin mekanismi"Click-klyak". Isoäidimme nauttivat myös nukkumisesta sohvilla sellaisella mekanismilla. Nosta patjan alaosaa, kunnes se napsahtaa (jopa noin 45?). Yhdessä sen selkänoja laskee ja kiinnittyy lattian suuntaisesti. Sitten alaosa menee rauhallisesti alas - laituri on valmis. Tämä on luultavasti kestävin ja kätevin mekanismi harkituista vaihtoehdoista. Sen miinus on, että seinän ja tuolin takana on oltava vähintään 20 cm painauma, jotta se voidaan taittaa helposti. Tämä on juuri tuoli-sänky, jolla voit nukkua joka ilta. Siinä on yleensä pellavarasia. Hyvä bonus on, että voit kiinnittää selkänojan asennon 45 ° kulmaan.


Materiaalit rungon valmistukseen

Runko-nojatuolien valmistukseen käytettiin erilaisia ​​materiaaleja:

 1. Vaneri. Monikerrosmateriaali, joka koostuu 3-4 mm paksuista koivulevyistä, jotka on liimattu yhteen. Tämä on kestävin vaihtoehto.
 2. Lastulevy. Siitä tehdään taloudellisia kehysvaihtoehtoja. Nämä ovat puusahajauhoja, jotka on liimattu yhteen paksuuden ollessa 6, 10, 16, 19 tai 22 mm. Näkyvät osat on päällystetty laminaatilla, joka suojaa vedeltä ja esteettisesti.
 3. Puukuitulevy. Sitä käytetään usein yhtenä kehyksen elementistä, yleensä ei-laakeroitu, koska sen paksuus on pieni, vain 3,2 mm. Sitä voidaan käyttää selkänojana.
 4. Luonnonpuun palkkeja käytetään enemmänkalliita huonekaluja. Tällaiset kodin pehmeät tuolit ovat esteettisempiä. Sopii luonnonmateriaalien ystäville. Käytetään joskus jäykisteiden luomiseen kehyksen eri paikoissa.


Verhoilumateriaalit

Nykyaikaiset valmistajat käyttävät kudottua ja kuitukangasta:

 1. Flock. Valmistusprosessin aikana nailonpaalu liimataan kudottuun pohjaan. Parven tärkein etu on, että se on pehmeä ja miellyttävä koskemaan, lisäksi suhteellisen edullinen. Mutta tämän materiaalin kulutuskestävyys on alhainen: se pyyhkiytyy melko nopeasti. Sitä ei voi puhdistaa alkoholia sisältävillä yhdisteillä, koska tämä voi johtaa liiman liukenemiseen ja kasa alkaa erottua kudotusta pohjasta.
 2. Velour. Tämä on myös fleecy-kangas. On erittäin vaikea erottaa parvista visuaalisesti ja kosketuksella. Mutta ero niiden välillä on merkittävä: parven valmistuksessa kuidut liimataan ja veluuri on täysin kudottua materiaalia, joten sen lujuus ja kestävyys ovat melko korkeat, mikä vaikuttaa hintaan.
 3. Jacquard. Tämä on kangas, jolla on monimutkainen langankudos. Suuresta tiheydestään johtuen jacquard on kestävämpi kuin muut materiaalit.
 4. Chenille. Viittaa jacquard-kankaisiin. Se on pehmeä kosketus, koska kankaaseen on lisätty šenillelankoja.
 5. Tapestry. Vahva ja kestävä kudottu materiaali, jota perinteisesti käytetään huonekaluteollisuudessa. Sen paksuus ja tiheys voivat olla erilaisia.
 6. Painettu kangas. Ihanteellinen huonekalukoteloiden valmistukseen. Riippumatta valitusta verhoilutyypistä, muista kiinnittää huomiota siihen, kuinka saumat (mukaan lukien koristeelliset) ja pistot tehdään.


kannet

Kodin nojatuoleissa voi olla irrotettava suoja. Tämä tekee puhdistamisesta helppoa ja pitää huonekalut hyvässä kunnossa. Jotkut yritykset tarjoavat tilaamiseksi useita irrotettavia kansia kerralla.

Kannen läsnäolo vaikeuttaa prosessia jonkin verran.muuntaa tuolin sängyksi, mutta valmistajat yrittävät nopeuttaa ja yksinkertaistaa prosessia tarjoamalla suojaan erilaisia ​​vetoketjuja, tarranauhoja tai siteitä.


Vain lapsille

Verhoiltujen huonekalujen markkinoilla on erittäin mielenkiintoinenLastenhuoneiden tuoli-sänkyvaihtoehto - taitettava tuoli, joka näyttää autolta tai esimerkiksi karhulta. Tällaisen mallin takaosa on tyylitelty karhun pään alle. Käsinojat ovat tassut. Taitettuna (rullanmuuntamismekanismi) tuoli näyttää makuulta karhulta.


Tällaiset kodin pehmeät tuolit kuin lapsetniin aikuisille. Taitettu tuoli vie vähän tilaa, mikä antaa sinun vapauttaa lisätilaa peleille päivän aikana, ja illalla lapsi nukahtaa "nalle" tai "kirjoituskoneessa".