Schorskever: decoratief gips


Het feit van de zaak is dat om een ​​muur te verkrijgen metEen karakteristiek "patroon", vergelijkbaar met de sporen van de bruisende activiteit van de beruchte schorskever, vereist een perfect glad oppervlak, dat de meesterstukadoors bereiken door de muur waterpas te stellen en te polijsten, waardoor het wordt gered uit holtes en gaten, in de plaats waar nieuwe gaten worden gepland - volgens het project. Stucwerk schorskever, foto-opties waarvan wijwe presenteren een rijke variëteit, en dus is het origineel dat in de schijnbaar chaotische tekening die zelfs een kleine bug kan maken, de hand van de meester wordt getraceerd.

Maar meesters zijn beledigd door zo'n vergelijking enze associëren het type gips dat ze maken bij voorkeur met de schors van een oude nobele boom. Ze weten beter hoe het eruit ziet, en wij, gewone consumenten, hoeven alleen dat te doen dat ons huis aan de meester toevertrouwt, of alle kneepjes van muurdecoratie zelf leren.


Waar een schorskever pleisteren?

Het stereotype beeld dat de bastkever goed is enhet is uitsluitend relevant voor gevels, nog niet zo lang geleden is het in de vergetelheid geraakt. Net toen de meerderheid van de consumenten het behang zat was, ook al waren ze honderd keer ontwerper, maar ik wilde de eenvoud en eenvoud van de muren in combinatie met originaliteit.

Dus de "schorskever" bewoog het gebouw binnen en introduceerde in het standaardontwerp iets exotisch, dat doet denken aan zuidelijke bungalows, waardoor warm comfort in de kamer wordt gecreëerd.

En als eerder, dit alleen toe te staanOmdat het type gips zich in het gebouw bevond, had iedereen alleen kantoren in gedachten, en na verloop van tijd werd de schorskever (decoratief gips) een graag geziene gast in huizen en appartementen. "Het is stijlvol," zeggen hun eigenaren met één stem.

Maar bij het kiezen van dit soort decoratie, zijn er veel meer eisen aan de gevelschorskever:

 • weerstand tegen ultraviolet (niet afbrokkelen en niet vervagen onder invloed van zonlicht);
 • vorstbestendigheid;
 • weerstand tegen veranderingen in weersomstandigheden;
 • weerstand tegen mechanische stress en schade;
 • waterbestendigheid;
 • de aanwezigheid van antiseptische eigenschappen;
 • dampdoorlatendheid.

 • En hier is een vergelijkbare lijst voor een schorskever bedoeld voor interieurdecoratie:

 • dampdoorlatendheid;
 • vochtbestendigheid;
 • weerstand tegen mechanische stress.
 • Breng structuurpleister aan op de dekking,baksteen, beton, gipsplaten oppervlakken - alle lelijke bouwmaterialen kunnen worden verborgen onder de schorskever. Vezelplaten, spaanplaat, sandwichpanelen zijn geen uitzondering.

  De voordelen van stukadoorsschors

  Het feit dat de afwerking herkenbaar is aan zijn karakteristieke groeven, moet worden genoteerd als een afzonderlijk pluspunt - merkesthetiek. Maar meer consumenten zijn geïnteresseerd in andere kenmerken van de schorskever.

  1. In zijn samenstelling is gips volledig vrij van stoffen die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid - er zijn geen oplosmiddelen of weekmakers.
  2. Het lost zeer goed op in water en heeft een aangename geur.
  3. Niet giftig
  4. Eenvoudig aan te brengen, volledig drogen kost niet veel tijd - maximaal - 24 uur.
  5. Bestand tegen zuren, logen en industriële gassen.

  Gips of acryl?

  Decoratieve gipsschorskever (zie foto in het artikel) bestaat in twee vormen:

 • op gipsbasis;
 • op acrylbasis.
 • Het verschil tussen hen is zowel visueel als technisch. De kever van acrylschors aan de muur ziet er veel representatiever en rijker uit, maar om het correct toe te passen, zijn je eigen kracht en ervaring misschien niet voldoende. Meestal zijn professionals belast met het werken met dergelijk materiaal, gezien het feit dat het duur is. De prijskaartjes op kevers van acryl- en gipsschors zijn ook heel anders.


  Bastkeverpleister op acrylbasis wordt kant-en-klaar verkocht - verpakt in emmers van verschillende grootte, het is niet nodig om het te storen, om het te stampen, het blijft alleen om het materiaal in de gewenste kleur te kleuren.

  Met de optie gemaakt op basis van gips,het gedoe zal meer zijn, maar het kost veel minder en vereist geen sluwe nuances in het aanvraagproces. Om te observeren en te evalueren hoe gemakkelijk en gelijkmatig keverkever ligt, helpen videomasterklassen u - aangezien er genoeg zijn op veel videokanalen. Maar de kwaliteit hangt niet af van het aantal weergaven, maar van je ijver die belooft zich te ontwikkelen tot ervaring.


  Stukadoors, technologische aspecten

  Het ABC van afwerking met een schorskever is gebaseerd op algemeen aanvaarde normen: voordat de schorskeverpleister wordt aangebracht, is het noodzakelijk om een ​​perfecte gelijkmatigheid van de muren te bereiken.

  Controleer ze met een gebouwniveau,inconsistenties worden gecorrigeerd met conventioneel gips. Fix scheuren en andere defecten met stopverf (maar geen gewone schorskever) en loop voor een maximale hechting langs de muren met een primer.

  BELANGRIJK! Gebruik alleen hoogwaardige en duurzame stopverfkever zodat deze bestand is tegen het voegproces van de schorskever, waarbij een zeer sterke druk op het oppervlak wordt uitgeoefend, wat de integriteit van de laag- en middelsterke stopverflaag kan verstoren.


  Op dit moment is de voorbereidende fase voltooid, het is tijd om door te gaan naar de meest verantwoordelijke en interessante - direct aanbrengen van decoratieve stopverfbastkever.

  1. Voor het werken met een mengsel op basis van gipsje moet het verdunnen in water. Volg de instructies precies op, overschrijd de opgegeven verhoudingen niet, anders zullen kleine onnauwkeurigheden in de hoeveelheid vloeistof leiden tot ruwheid van de afwerking en vaagheid van de voltooide foto.
  1. Water voor verdunning van het mengsel moet hebbentemperatuur +15 graden, draai het mengproces niet aan: een paar omwentelingen van de bouwmixer brengen het materiaal naar standaard. Laat het gips na het mengen gedurende 10 minuten zwellen.
  1. Het kant-en-klare mengsel heeft de consistentie van dikke zure room en loopt niet uit de spatel.
  1. Vanaf het moment van voorbereiding is de pleister geschikt voorwerk een uur, dus bereken je kracht, hoeveelheid werk en hoeveelheid materiaal. Stucwerkschorskever, waarvan de toepassingstechnologie niet erg ingewikkeld is, heeft nog steeds nuances. En een daarvan is de continuïteit van het gezicht naar een holistisch oppervlak. Dat wil zeggen, als u aan een muur begint te werken, is het noodzakelijk om deze af te werken zodat er geen naden zichtbaar zijn.


  BELANGRIJK! Als de omstandigheden vereisen dat de meester op het hoogtepunt van het werk vertrekt en het stopverfproces verlaat, is het noodzakelijk om een ​​plakband op de stopverflijn te plakken, waardoor de stolling van het materiaal kunstmatig wordt vertraagd. Vervolgens kunt u de niet-uitgeharde pleister gemakkelijk met water wassen en het feit dat het "lelijk is opgedroogd" moet mechanisch worden verwijderd.

  1. Het is noodzakelijk om in een zeer snel tempo te werken met het stopzetten van de schorskever, dus het is raadzaam dat u een assistent hebt bij het transformeren van de muren. De een brengt en stopt stopverf, de ander wrijft erover.
  1. Let op wanneer u met decoratief gips werktbepaalde temperatuuromstandigheden: eindig de gevel in de lente of herfst - tijdens een periode van matige hitte en voldoende vochtigheid. Binnenshuis moet de temperatuur bij het pleisteren liggen tussen +3 en +30, luchtvochtigheid - 70-80%.

  Gevelstucwerkschorskever (en voor interieurdecoratie) ziet er alleen spectaculair uit als de technologie van de toepassing tot op de fijnste punten is gehandhaafd.


  Hoe een factuur aanmaken?

  Voorafgaande toepassing van decoratief gipskost erg weinig tijd (maximaal een half uur), afhankelijk van de omstandigheden waarin het werk wordt uitgevoerd. Dan volgt de overgang naar de tweede fase - het creëren van texturen - groeven, waarmee de schorskever wordt herkend.


  1. Alle uitstekende hoeken moeten worden afgesloten met een metalen profiel - druk stevig aan en bedek met een laag gips.
  1. Vervolgens een rasp - noodzakelijk voormaak factuur tool. Druk de rasp zo strak mogelijk op het oppervlak en beweeg met een kleine inspanning in een bepaalde richting. De steenslag die in het mengsel aanwezig is, schuift achter de rasp, waardoor een patroon ontstaat: verticale bewegingen zijn een veel voorkomend regenpatroon, er zijn ook horizontale groeven en cirkelvormig, en een combinatie van verticaal en horizontaal.
  1. Om de juiste textuur te vormen, zorg ervoor dat de bewegingen van de rasp licht zijn, glijdend, klik op de rasp zonder fanatisme - de druk moet matig zijn.

  Als decoratief gips al is gekocht, enEr is geen volledige zekerheid dat u het werk kunt doen, u moet een paar lessen van professionals volgen: doe-het-zelf stucwerk schorskever - zoek naar video's met dit of een soortgelijk verzoek. Een of twee zorgvuldig bekijken en je kunt alles in detail herhalen.


  Kenmerken van pleisterwerk

  Toepassing van schorskeverpleister (video isbevestigt) vereist de meester van behendigheid, snelheid en continuïteit van het proces - deze gewone pleister kan worden "verlaten" en op elk moment terugkeren naar onderbroken werk. En er zal geen merkbare manifestatie zijn van de grenzen tussen de plots die op verschillende tijdsperioden zijn voltooid.

  Met een schorskever - alles is anders. Hier is het noodzakelijk om een ​​heel vlak tegelijk te verwerken, en niet een paar vierkante meter, anders worden de "grenzen" van het werk nog steeds aan de muur weergegeven.

  Het zal veel gemakkelijker zijn om met de hele muur om te gaan als je als een team van minimaal twee mensen werkt. Scheiding van taken bespaart tijd en moeite.

  BELANGRIJK! Voordat u het gips op de muur aanbrengt, bedekt u het met een brede plakband rond de buitenrand om geen andere oppervlakken te bevlekken.


  Bij het verwerken van de gevel geen pleister aanbrengenop de muren bij te warm weer - het materiaal zal zeer snel uitharden en drogen, en je zult fysiek geen tijd hebben om het de gewenste vorm te geven. Bovendien kan de afwerking barsten. Als de omstandigheden u vereisen om het werk tijdens het warme seizoen te doen, brengt u het proces over naar de avonduren, wanneer de hitte minstens een beetje lager is.

  Geef bij het kiezen van een kleurstof voor stopverfvoorkeur voor dezelfde fabrikant, dus de coating zal beter en duurzamer zijn - je hebt gips, schorskever, kleur, neem ook ceresiet.

  Wat is glazuur?

  De gevel is schitterend, in de letterlijke zin van het woord,feestelijk en origineel - al deze eigenschappen worden bereikt met behulp van vernis. Het verfijnde woord "glazuur" betekent niets anders dan het oppervlak coaten met vernis.


  We twijfelen er niet aan dat je hebt gezien hoe het schorskeverstucwerk (foto van huizen) er mooi, gevernist uitziet. Maar niet alle huiseigenaren vinden het verplicht om beglazing te doen - erg duur.

  Maar als fondsen nog voldoende zijn, adviseren expertsom acrylvernis te kopen voor de uiteindelijke coating van de gevel wordt geïmporteerd, hoewel het niet goedkoop is, zal het zijn prijs rechtvaardigen met sterkte en duurzaamheid, en de glazen wanden zullen een geheel ander, voordelig uiterlijk hebben.

  Voor beglazing:

 • kies een vernis (glanzend of mat), bereid deze voor op het werk - voeg indien nodig kleurstof of sprankeling toe;
 • het oppervlak is voorbehandeld om vlekken te voorkomen bij het aanbrengen van vernis;
 • ze gebruiken een stalen spatel voor het werk, die overtollig vernis van het oppervlak verwijdert en de groeven met vernis vult, waardoor het beeld originaliteit en volledigheid krijgt.

 • Materiaalverbruik en prijs van gerenoveerde muren

  Het gemiddelde verbruik per vierkante meter oppervlakte is afhankelijk van het merk en de kwaliteit van het gips. Er gebeurt minder op de gevel, omdat de maximale laagdikte niet meer dan 3 mm is.

  Het binnenshuis aanbrengen van decoratieve schorskeverpleister vereist meer consumptie - de dikte van de laag in de kamers overtreft de gevelindicatoren.

  Maar we hebben het over het bepleisteren van schorskevers, waarvan het verbruik afhangt van een andere belangrijke indicator - de grootte van de steenslag in het mengsel.

  Het verbruik per vierkante meter voor gevelafwerking is:

 • kruimels tot 2 mm - van 2 tot 3 kg;
 • kruimels van 2 tot 2,5 mm - van 3 tot 3,5 kg;
 • kruimels van 3 tot 3,5 mm - van 3,5 tot 4,9 kg.

 • Nu voor alles over kostenmateriaal. Het achtervolgen van goedkope is niet nodig als u vele jaren een “dure” look voor uw huis wilt creëren. Hoewel, volgens deskundigen, decoratief gips helemaal niet duur is, maar een volledig economische optie voor het verhogen van uw huis.

  Prijs per zak materiaal (6-8 vierkantengebied) is ongeveer $ 15, de betaling voor de diensten van een master-gips is nog eens 10. Maar deze kostenpost kan worden vermeden als u zeker weet dat u de schorskever perfect aankan.