Zoete kleuren

Zoete kleurenpalet

karakter

Alle kleuren in dit palet zijn warm. Dit palet bevat geen helderwit, beige, grijsachtige cacao en andere koele kleuren.

Alle kleuren zijn zacht, kalm, niet intens. Donkere bittere chocolade, evenals rijk geel, zullen niet langer in dit palet worden opgenomen. Zoete bloemen zijn een lust voor het oog, dat kankijk lang, terwijl je ogen niet moe worden. Zoete kleuren hebben een zwakke energie, niet assertief, niet verzadigd. Dergelijke kleuren kunnen niet diep worden genoemd. Alle zoete kleuren zijn natuurlijk.

perceptie

De kleuren zijn om deze reden "zoet", "smakelijk"de meeste mensen nemen positief waar. Liefjes worden positief ervaren, waardoor een sfeer van warmte, genegenheid, comfort en rust ontstaat. Deze kleuren "benaderen", alle objecten in deze kleuren lijken dichterbij dan ze in werkelijkheid zijn.
Zoete kleuren zijn duidelijk, eenvoudig, 'onbetwistbaar'. Dit zijn zeer contactkleuren, ontspannen en kalmeren. Naast alle bovengenoemde positieve effecten, hebben zoete bloemen nog een ding - ze maken ons enkele jaren jonger. Warme verlichting in dit gamma (helemaal niet 'roze', helemaal niet 'zoet') verzacht de gelaatstrekken visueel, verfrist de teint en maakt rimpels minder opvallend.

stereotypen

Met betrekking tot zoete bloemen zijn er verschillende veel voorkomende en absoluut onjuiste stereotypen:
-interieurs in deze kleuren zijn te "slaperig"
zijn "saaie" kleuren
zijn saaie kleuren, ze creëerden veel interieurs
- in zo'n kleurenschema is het moeilijk om een ​​spectaculair, modern interieur te maken

U kunt met elk van deze punten ruzie maken.

Als je het interieur van de slaapkamer in beige en romige tinten maakt - niet de kleur, maar het onjuiste gebruik ervan zal saai zijn: je moet de juiste tinten kiezen en de kleur zal schitteren.

Natuurlijk zijn de interieurs in zoete kleuren ergrustig, maar om een ​​slaperige indruk te voorkomen, kunt u heldere accessoires toevoegen. In de onderstaande foto is bijvoorbeeld een helder accessoire toegevoegd dat het interieur aanzienlijk heeft verlevendigd.


In het ontwerp is het "zoete" palet echt heel populair, maar de originaliteit van het interieur wordt niet bepaald door kleuren, maar door stijl.

Moderne ontwerpers passen actief zoete kleuren toe in het interieur en bereiken succesvolle oplossingen, elk van jullie kan het.

De huidige mening is dat het interieur zoet iskleuren is gemeengoed, moet u heroverwegen, omdat de expressiviteit van het zoete palet tot uiting komt wanneer contrast en ongebruikelijke stijltechnieken worden gebruikt.


Op deze foto kun je zien hoe de melkwitte vloer, de muren in de kleur van melkchocolade en lichte accenten prachtig worden gecombineerd.

facturen

Zoete kleuren zijn opmerkelijk in alle texturen - zowel in gladde en oppervlakteachtige toffee, en in donzig, oppervlakteachtig cappuccinoschuim, en in glad en glanzend.
Gladde glitterachtergronden helpen de contouren te verbergenkamers, als het behang een textuur heeft zonder glans - zullen de contouren duidelijker worden. Matte oppervlakken geven het interieur een duidelijke richting, glanzend vervormen de randen. Deze regel is geldig voor alle kleuren, maar vooral voor snoep. Een ruw, gestructureerd oppervlak geeft verzadiging aan zoete kleuren (ongepolijst hout, textuurbehang), van stoffen - wol, kasjmier, bont.


In de bovenstaande foto kunt u zien dat de contouren van verblindende objecten minder duidelijk zijn in vergelijking met objecten zonder glitter.

Als je een interieur in zoete kleuren creëert,Let op de verhouding tussen ruwe en vloeiende structuren. Als er te veel vloeiende zijn, verschijnt een gevoel van "vervaging" van de kleur en de randen van objecten.

Bijvoorbeeld het interieur op de onderstaande foto: de meeste oppervlakken zijn zacht, dus er is weinig verblinding en er ontstaat een algemene indruk - zeer tastbaar, stabiel.


En in dit interieur zijn de oppervlakken glad, verblindend, zodat het interieur er vloeiend en dynamisch uitziet.


We kunnen de volgende conclusie trekken: hoe meer "ontwikkelde" zachte texturen, hoe "scherper", "stabieler" het interieur. Door deze techniek met texturen toe te passen, kunt u dynamiek toevoegen aan uw interieur (als u vloeiende texturen gebruikt), of "tastbaarheid", stabiliteit toevoegen met behulp van donzige texturen.

Is het mogelijk om het hele interieur met zoete kleuren te bouwen?

Deze vraag kan retorisch worden genoemd, daarom is het beter om met voorbeelden te overwegen welke oplossingen in het interieur voor dit palet mogelijk zijn.

Zoals hierboven besproken, zoete interieurskleuren kunnen contrastrijk of uniform zijn. Elke optie heeft zijn eigen nuances. Homogene interieurs worden ervaren als zachter, comfortabeler, warm. Als het interieur contrastrijk is, overheerst het gevoel van harmonie, ernst, volledigheid van de ruimte.
Contrasterende interieurs zijn statisch.

De contrasterende interieurs zijn erg statisch. Herschikking van een of twee meubels kan ertoe leiden dat de harmonie van het contrast wordt verbroken. Interieurs uniform in lichtheid zijn minder afhankelijk van herschikkingen.