Chrysanthemum hage staude: planting og omsorg,

For mange gartnere er det krysantemet deter en hage flerårig plante, - et emne av stolthet og ornament av en favoritt hage område. Denne blomsten under blomstringen gleder øynene med lyse farger i ulike nyanser og kostnader med god stemning bare med et blikk. Dessuten er hagen staude krysantemum i planting og grooming, så å se fint ut i bildet, ikke veldig snilt, så det er fra denne planten at du kan starte deg som gartner. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvilkenvarianter av krysantemum kan bli funnet på salg og vokse på egen tomt, samt på hvilke regler som må overholdes for å gjøre hagen din til et paradis.

Generelt er krysantemum en favorittmenneskeheten er ikke ett årtusen. Denne blomsten ble omtalt i hans verk av den kinesiske filosofen Confucius, og i Japan vendte han seg fra en enkel hagedekorasjon til en hel kult: Bare medlemmer av det herskende dynastiet hadde rett til å ha på seg klær som viste denne blomsten.

Når det gjelder europeiske land, kom mote for å plante hagen krysantemum til folk bare i det nittende århundre, men ble raskt populære blant erfarne og nybegynnere gartnere.


Chrysanthemum hage staude i planting og omsorg er ikke veldig lunefull

Typer av krysantemum

I midt sone, det er, i klimaet til vårt land,gartnere foretrekker å plante som en flerårig hybrid av krysantemum, og deres årlige fellows. Den andre arten forekommer også under navnet koreansk krysantemum. På mange gartnere kan du finne bilder av deres krysantemum og en beskrivelse av de viktigste fordelene ved denne typen blomst:

 • motstand mot kalde temperaturer;
 • lang varighet av blomstringsperioden;
 • gode dekorative egenskaper;
 • friskhet og uberørt utseende i nesten tretti dager etter kutting, slik at du alltid kan lage en bukett krysantemum som på bildet.
 • Chrysanthemum kalles populært dronningen av høsten,fordi det blomstrer lenge og har mer enn to hundre forskjellige varianter. For å gjøre det enklere for deg å orientere deg i dem, foreslår vi at du gjør deg kjent med den praktiske klassifiseringen.

  Ved diameteren av blomstene er plantene delt inn i storblomstret (fra ti centimeter) og småblomstrede (opptil ti følelser).


  Chrysanthemum kalles populært Queen of Autumn

  Følgende typer blomster utmerker seg:

  1. Enkelt rad og dobbel rad. I slike blomster er midtpunktet av blomsterstanden en liten blomst i form av tubuli, som grenser til blomster i form av tunger. De kan ordnes etter navnet i en eller to rader.
  2. Semi-double. Blomster i form av sjø er dannet rundt den sentrale blomsten i mer enn tre rader.
  3. Anemovidnye. Blomsten har en ekstern likhet med en anemone - den er en liten blomst med store kronblad i en eller tre rader.
  4. Pompone. Paraplyen til denne blomsten er en samling av mange blomster i form av tunger, som danner en struktur som ser ut som en liten pompom.
  5. Terry. Blomster er dannet etter samme prinsipp som i halv-dobbel form, men i seg selv er de forskjellige i form og form, slik at blomsten er mer fantastisk.

  Busk krysantemum på et bilde deler også på høyde og form av busken. Adskillelsen er som følger:

  1. Fileter. Slike busker har en svært liten størrelse - det skjer ikke over tretti centimeter. Til tross for dette danner små blomster en ryddig sfærisk busk, som ikke krever spesielle trimming og justeringer. Denne variasjonen av krysantemum er med rette anerkjent som en av de vakreste blant hagesplanter. I denne gruppen kan du identifisere de beste varianter:
 • maskot. Fargen på blomstene er en lys crimson-rødbeter;
 • kveldslamper. Skarlet kronblader ligner lyse blinker av festlig salute;
 • barbar. Med glede å fortynne overflod av lyse farger på en seng takket være sine delikate lilla-lilla blomster.
  1. Gjennomsnittlig høyde. Veksten av slike krysantemumbusker kan nå tretti og femti centimeter. På grunn av sin størrelse gir bushen sin gartner til å realisere de mest dristige designfantasier, kombinere forskjellige farger. Spesielt effektivt, disse buskene vil se ut, hvis du planter de flerårige krysantemumene i en rad, som på bildet. Som de beste varianter av gartnere merke følgende:
 • lilje. Blomster av denne typen har en mørk crimson farge, som vil gi lysstyrke til alle blomsterbedrifter;
 • Dune. Denne typen krysantemum kalles en tryllekunstner, siden dens blomsterstand er i stand til å endre fargen fra gulbrun til gylden gul når de flyter;
 • Dawn. Egnet for å skape en romantisk og til og med litt trist humør, som er ganske konsistent med høstsesongen. Blomster varierer gulbrunt, nær kobber, farge.
  1. Tall. Staude krysantemum kan vokse til ganske høye busker (opp til en meter). Men se denne høyden nøye, fordi spesielt store arter krever støtte i form av trepinner, metallnett eller rammer. Støtter bør installeres allerede på scenen med planting krysantemum, og etter hvert som det vokser, binder du grenerne gradvis til det. Hvis du vokser et ganske stort antall slike lange busker, kan du bruke dem som et levende gjerde når du soner hageplass. Her kan du også identifisere det beste av varianter:
 • datter av Rosetta. Romantisk krysantemum med hvite og rosa blomstrer av flat form;
 • Umka. Også hvite krysantemum på bildet, hvor blomstene ligner formen på en pompon. Denne variasjonen er mest motstandsdyktig mot kalde temperaturer og ulike sykdommer;
 • rav dame. Veldig glad og optimistisk blomst, dens blomsterstand er gylden i fargen.

 • Planting av krysantemum anbefales å bli gjennomført fra slutten av mai til midten av juni

  Krysantemum plantet i en hageplot kanarbeid mirakler og bli misunnelse av naboer, hvis du tenker på valg av forskjellige varianter av planter fra tidlig (blomst fra juli til oktober) til sent (de blomstre selv om vinteren, fra november til desember).

  Planting og omsorg

  Planting av krysantemum anbefales iperiode fra slutten av mai til midten av juni. Før det kalde været vil blomstene få tid til å vende seg til sitt nye hjemland, bli sterkere og mer varig og rolig overleve den russiske vinteren.

  Når det gjelder terrenget, er en befruktet jordet høyde for slike planter mer egnet, noe som absorberer fuktighet godt.

  Hvis du vet at jorden på hagen dinstedet er ikke rik på organiske stoffer, legg til gjødsel på forhånd - torv, kompost eller gjødsel ved beregning av en bøtte per kvadratmeter. Det anbefales ikke å overskride denne dosen. Ellers vil bladene vokse veldig aktivt, og blomstringen kan være helt usynlig.

  Været for å plante krysantemum er bedre å velge regn og overskyet. Hvis det ikke er slike forhold, gjør deg klar for dette arbeidet om morgenen eller sent på kvelden.


  Været for å plante krysantemum er bedre å velge en regnfull og overskyet

  Du kan gjøre landing ved å følge følgende rekkefølge:

  1. Først gjør du ønsket antall hull i en avstand på ca 25 centimeter fra hverandre, hvis blomstene er små eller 50 centimeter, hvis store.
  2. Legg ett lag av drenering på bunnen av hvert hulrom (du kan bruke ren sand).
  3. Deretter plant planten, ikke sterkt dypere røttene i bakken. Hvis du planter store busker, ikke glem å montere støttene umiddelbart.
  4. Deretter befruktes den plantede planten (Cornevin), slik at roten vokser bedre.
  5. Først dekke det plantede krysantemumet (ikke-vevet materiale er egnet) for å beskytte babyen mot uventede forkjølelser.

  Krusantemumet kan multipliseres medforplantning av borekaks. Gjør dette bedre i vårsesongen. Det er nødvendig å trimme skuddene i ti til femten for å behandle den nedre delen av dem med gjødsel. Etter dette kan du umiddelbart fortsette å gå av.

  tags:. .