Hvordan velge riktig verktøy for sliping kjeder motorsag?

Maskinen for slipekjeder motorsag gjør det muligakselerere og forenkle prosedyren for å skarpe sagkedjens skjærekanter. Motorsag er et uunnværlig verktøy i implementeringen av verk som involverer bruk av tre. Ved beskjæring av trær og busker kan kutting av saga ikke uten bruk av kjede motorsager. I prosessen med intensiv utnyttelse, savkjedenbegynner raskt å slites ut. For å gjenopprette verktøyet blir kjedesagkjedene skjerpet. Det er mest hensiktsmessig å utføre en slik gjenopprettingsoperasjon ved hjelp av en slipemaskin for kjede motorsager. Mange av eierne av motorsagene lurer på hvordan man skal skarpe motorsagkjedene riktig. For å vite hvordan du skal skarpe motorsagkjeder med egne hender, bør du vite hva slags maskiner som finnes og hva er prinsippet om hvordan de fungerer.

Før sliping av kjedesagerDet anbefales å se en video om hvordan operasjonen utføres riktig. I mangel av erfaring i sliping av verktøyet eller mangel på ønske om å kjøpe utstyr, er det mulig å skarpe kjeder for motorsag i spesialiserte serviceforretninger, adresser som kan bli funnet av selger av motorsag når de kjøpes.

Enheten og prinsippet om drift av slipingsutstyr av forskjellige typer

Kjedesagsperverligner en konvensjonell slipe- eller skjæreenhet, hvor skjæreplaten erstattes med en disk beregnet for sliping. Grunnmaskinens grunnlag er en spesiell ramme med festemidler og et hengende hode som slipeskiven er festet på.

Prinsippet til maskinen er som følger: Sagkjedet er festet i spesielle klembakker på støtterammen, og arbeidsdisken blir i sin tur brakt til arbeidstennene. Hver sagblad behandles separat, men prosessen er veldig rask.

Bruk av slipemaskin tillater detbare for å returnere skarpheten til sagelementer, men også å rette ut elementene i kjeden. Til dette formål er den minste tann tatt som prøven, og alle andre sagelementer er montert i sin størrelse. Den samme størrelsen på sagelementene gir jevnt fordelt belastning generert under kjedesagens drift, noe som forhindrer forekomsten av bruddelementer i svake områder.

Bruke noen modeller av maskiner tillaterIkke bare for å skarpe kjedesager med egne hender, men også å skarpere skjæreplater som brukes i enheten av børste cutters, hageverktøy og andre verktøy.

Varianter av maskiner designet for slipe motorsag

Det finnes flere kategorier av slipemaskiner, hovedkategorier er:

 • automatisk;
 • manual.
 • Hver av disse kategoriene har visse fordeler og ulemper.

  Funksjoner for drift av automatiske maskiner

  I maskinverktøy med automatisk styringSpesielle slipeskiver brukes. Blant maskinens funksjoner er det en som lar deg justere kjedet i låsene i ønsket vinkel. Svært ofte er slikt utstyr utstyrt med flere enheter som gjør det mulig å utvide funksjonaliteten til utstyr og øke effektiviteten av arbeidet.

  Automatisk utstyr har følgende parametere:

 • strøm;
 • spindelhastighet;
 • enhetens støynivå;
 • vekten av enheten.
 • Kostnaden for automatisk utstyr avhenger avtekniske parametere for enheten, maskinmodellen og enhetsprodusenten. Kostnaden for slikt utstyr kan variere i området fra 1400 til 20 000 rubler.

  Fordelen med automatisk utstyrer den komplette automatiseringen av sagkjedeslipeprosessen. Fra personen som er i ferd med sliping, trenger du bare å installere en kjede i enheten og slå den på.

  Ulempen ved å bruke dette utstyreter den raske slitasje på kjeden, som krever hyppig utskifting. Som regel må utskifting av motorsagens komponent utføres etter flere skarphet.

  Funksjoner for bruk av det manuelle utstyret for sletting av sagelementer i motorsag

  Manuelle slipemaskiner for slipekjeder motorsag er delt inn i to typer:

 • stasjonær;
 • mobil.
 • Maskinverktøy av den manuelle typen er preget av det sammetekniske parametre som er typiske for automatiske enheter, i tillegg til kraftkarakteristikk og spindelrotasjonshastighet. Dette skyldes at alle prosedyrer for sletting utføres i manuell modus.

  Prisen for slikt utstyr kan variere fra 500 til 6000 rubler.

  Fordelene ved slikt utstyr er billigheten av enheten, oppnå høyeste kvalitet sliping av verktøyet, trenger ikke å koble til strømnettet.

  Ulempene med slikt utstyr er:

 • arbeidsintensitet av operasjoner;
 • lang varighet av prosedyren;
 • trenger å få ferdigheter i å jobbe med utstyr.
 • Bruk av en maskin for sletting av kjedesagermed hendene krever at personen som utfører denne operasjonen, evnen til å bestemme optimal vinkel og grad av sliping, i tillegg ved bruk av en håndholdt enhet, er det nødvendig å rense forbindelsene på en riktig måte ved hjelp av trykkluft. Etter honing av koblingene tar det en time å laste kjeden inn i ren motorolje.

  Hvis det er tilstrekkelig relevant erfaring ogferdigheter eieren i arbeidsprosessen kan bruke en fil for slettingskjeder motorsag. Hvis du har erfaring med å jobbe med dette verktøyet, kan du få tilstrekkelig høy kvalitet skarphet av sagkanter av koblingene.

  Hvordan gjøre det riktige valget når du kjøper slipemaskiner?

  Når du kjøper slipemaskiner veldig ofteHovedkriteriet for valg av modell er kostnaden for utstyr. Kostnaden for utstyr, som er et av hovedkriteriene, blir ikke den avgjørende faktoren for mesteren. I prosessen med å kjøpe en sagkjedeskjæringsmaskin, bør du være oppmerksom på et helt sett indikatorer som bestemmer valget. De viktigste indikatorene er som følger:

 • type spindel;
 • utstyr montering;
 • installasjonsmakt;
 • tilgjengeligheten av tilleggsfunksjoner og tilpasninger.
 • Spindelaksels rotasjonshastighet for forskjelligeModeller av utstyr kan variere i et område fra 3000 til 7500 rpm. Spindelakselens rotasjonshastighet påvirker ytelsen til utstyret. Etter hvert som rotasjonshastigheten øker, øker skarphastigheten til skjærekantene på sagelementene.

  Utstyrskonfigurasjonen påvirker hastigheten på enhetens oppsett. Muligheten for å justere vinkelen for sliping gjør det mulig å minimere antall ominstallasjoner av kjeden.

  Enhetens kjørekraft påvirker effektiviteten og tidspunktet for normal drift av maskinen. Jo høyere intensiteten av utstyrets drift, desto høyere er drivkraften til enheten.

  Tilstedeværelse av tilsetningsstoffer og enheter på enhetenDet forbedrer kvaliteten av behandlingen av skjærekantene og sikker drift av maskinen. Andre funksjoner inkluderer våtmaling rhus og peis skjermer, kjedespenningen justeringssammenstilling tilveiebringe kjølekretssystem under behandlingen, systemet gir automatisk klemskrustikke.

  De mest populære modellene av slipemaskiner

  De mest populære blant forbrukere er maskinene til følgende produsenter:

 • Sthil;
 • Oregon;
 • Sadko;
 • Av maskinene produsert av Sthil, er den mest populære modellen Sthil hos.

  Denne enheten, i tillegg til kjeder, er i stand til å utføreslipeskiver for børste cutters og de fleste hageverktøy. Enheten er ikke utstyrt med en roterende enhet, helling av motor og spindel er satt i samsvar med anbefalingene fra Sthil. Denne maskinen er ikke anbefalt til bruk når slipekjeder av karbidkomponenter.

  Oregon produserer utstyr somfordeler seg fordelaktig fra den forrige modellen ved nærvær av en kraftigere kjøring og en mer omfattende bunkring. Den moderne modellen i Oregon 519789 har en forbedret klemkjøp, noe som forenkler arbeidet med enheten. Anordningens klemkroffer har en tverrgående bevegelsesfunksjon. Komplett med maskinprodusenten tilbyr flere slipeskiver, som har en annen diameter. Disse platene er designet for å male ulike typer kjeder. Drevet av denne enheten har en rotasjonshastighet på 2800 o / min og en effekt på 214 watt. Vekten på enheten er 6 kg.

  Sadko produserer flere modeller av detteutstyr. Den vanligste modellen er Sadko SCS-85 PRO. Denne maskinen har økt drivkraft. Maskinen er automatisk og har en spesiell knapp som gjør at du kan justere dybden på slipingen. I maskinens design er det et spesielt hjul som hindrer reversering av kjeden. Dette hjulet sikrer en tett klemning av sagelementet når slipehodet berører det.

  Makita produserer flere forskjelligeModeller av slipingsutstyr beregnet til sliping av sagbladssager. Ved å kjøpe utstyr fra denne produsenten, mottar forbrukeren kvalitetsutstyr som varer lenge. Utstyret til dette selskapet har redusert støynivå og en viss grad av universalitet. Ved hjelp av dette utstyret er det mulig å male og male forskjellige typer kjeder.

  tags:. .