Saksfjæren er en delikat blomst med et kjempefint navn

Flerårige blomster som har mesten rekke farger og vokse på alle overflater, er veldig populære blant gartnere. En av disse plantene er saxifrage. Plantering og pleie på riktig nivå vil gi hver elsker av floraen med gylne, snøhvit og delikate rosa blomsterstand som blir en utsmykking av enhver hage eller tomt.

Landingsmetoder

En saxifrage er en blomst som kan plantes på flere måter. Dette er veldig praktisk, fordi selv ikke-profesjonelle gartnere kan vokse en spektakulær og upretensiøs plante.


Det er best å plante saxifrage i begynnelsen av vårsesongen

  1. Shrub divisjon er den mest praktiske metoden. Den er basert på planting av omskjærte frøplanter. Først må du utgrave blomsterstanden og dele den i deler. Det er viktig å sikre at hver halvdel har et godt rotsystem. Etter dette kan du sende plantene til de høstede hullene i bakken.
  2. Planteringen av rosetter gir også ikke blomsterhandlernevanskeligheter. Det er nødvendig å skille flere uttak fra hovedbusken og rote dem i bakken. I første omgangstiltak er det svært viktig å skape beskyttelse mot solen og gi rikelig vanning, slik at nye røtter kan vises raskere.
  3. Reproduksjon av frø er en av de vanskeligste metodenelanding av saxifrage. Mange skudd bare ikke spire på grunn av eksterne faktorer. Derfor er det mer effektivt å sende frø til en lukket bakke. Dermed skal jorda være fuktig og lett, da frøene vil være svært små. Frø blir plantet på jordoverflaten i februar, og dekker så nødvendigvis med glass. Hold beholderen ved null temperatur. Når på 20 dager vil det bli skudd, er det mulig å skifte saxifrage inn i en torvgryte. I dette tilfellet vil planten begynne å blomstre bare i andre år av livet.

Det er best å plante saxifrage tidlig på vårensesongen. For en fullverdig tepperådgivning å observere intervaller mellom frøplanter på 20 cm. Hvis noen busker ble drept og forlatt livløse hull, plant bare disse stedene med nye planter. Det mest egnede området for blomstring av disse plantene er bakkene i nord eller vest for området.

Hvordan sporer

Hovedpoengene for forsiktig oppmerksomhet, når iHus saxifrage vises - planting og omsorg. Bilder av blomstrende planter er alltid veldig fargerike, men i praksis for en sunn blomst må du skape gode forhold.

  1. Den første transplantasjonen av en voksen plante på stedet kan utføres bare etter 7 år. I dette tilfellet vil du ikke forverre blomstringsprosessen og samtidig forynge plantingen din.
  2. Enhver variasjon av denne blomsten, det være seg saxifrageArendsa eller andre underarter, krever vanlig mineralgjødsel. I dette tilfellet er det nødvendig å løsne jorda så langt som mulig og bli kvitt gressgresset på tomten nær plantene.
  3. I nordbreddgrader vokser saxifrage aktivt, så kult for dem er ikke forferdelig. På åpne områder i vintermånedene må du dekke planten med tørre blader.
  4. Sterk sol og tørke, disse blomstene bærerhardt. De trenger å skape en skygge fra solen, og om mulig, plante dem også bak bakker eller steiner. Slik kan anlegget beholde fuktighet som er nødvendig for vekst.
  5. Stagnasjon av vann i nærheten av rotsystemet - dårligAssistent til saxifrage i sin utvikling. Med økt luftfuktighet har anlegget flere sjanser til å fange en soppsykdom. Så røttene kan bøye på kortest mulig tid.
  6. På Internett er det ofte en hagesildre. Bilder med blomster i potten vises sjeldnere, samt informasjon om omsorg for dem. I mellomtiden er det i forhold til en leilighet nødvendig å transplantere planten hvert tredje år, og hvert år anbefales det å legge til en ny primer.
  7. Jorden for steinblokken må være fruktbar og lett. Hvis jorden din har leire, er det verdt å bringe sand, bløt jord i bakken, og også for å skape en egnet drenering.
tags:. .