Hvordan velge en boremaskin for et hjemmeværksted?


Lag et jevnt hull i arbeidsstykket, og spesieltnår det finnes flere slike emner, er det bare mulig ved hjelp av en boreautomat. Selvfølgelig kan noen gjøre med en konvensjonell drill, men dette verktøyet har noen begrensninger, så mange eiere vil kjøpe en boremaskin til et hjemmearbeid. Kjøp en slik enhet, i prinsippet er det ikke vanskelig, på salg er det mange modeller fra forskjellige produsenter.

Passer til montering i hjemmearbeidetikke alle mekanismer. Vanligvis er et lite rom tildelt for verkstedet, og det må tas hensyn til når du velger en enhet. Men i hjemmet verksted er det som regel ikke behov for en stor maskin, men selv blant de små, må du velge. For å gjøre dette riktig må du kjenne noen egenskaper av maskinen.


Anslått modus for drift

Vanligvis boremaskinen til hjemmearbeidetDet er anskaffet for arbeid i intermittent modus, men noen eiere kan kreves sitt lange arbeid. I det første tilfellet kjøpes det hjemme- eller halvprofesjonelt utstyr, noe som krever en kort pause etter en tid (angitt i passet) for kontinuerlig boring. Hvis dette kravet ikke overholdes, kan produktet svikte ganske raskt, og med riktig modus vil det ikke oppnå høy ytelse.


Hvis boremaskinen til verkstedetkjøpt for å tjene penger, vil husholdningsprøver ikke fungere, du må ta hensyn til profesjonelle maskiner, som er betydelig dyrere, men har også høyere kraft. På slike maskiner er det allerede mulig å bore hull med en mye større diameter, og for å gjøre dette mye raskere.

Liste over oppgaver

Boringens hovedoppgave,Naturligvis er produksjonen av hull. Imidlertid har hver maskin sine begrensninger. La oss starte med diameteren på boret. På hver maskin er det en begrensning av denne parameteren. Boremaskinen til hjemmearbeideren skal i de fleste tilfeller sikre bruk av en borer med en diameter på 16 mm, men det er unntak.

Ganske ofte antok oppkjøpetmaskin for å lage små hull (opptil 6 mm), for slik arbeid er det bedre å velge en liten maskin. Slike mekanismer er ganske billige og, viktigere, presenteres ofte av produsenter som presisjonsmaskiner. Forresten, er slike små maskiner vellykket brukt til produksjon av trykte kretskort.

Det er viktig å vite at bore nøyaktigheten er i stor gradbestemt av kvaliteten på installasjonen av arbeidsstykket. Derfor anbefales det å velge maskiner med spor i basen, slik at du kan sette en skrue eller et kryssformet bord. Det er sistnevnte som gjør det mulig å bevege delen i alle retninger, som gjør det mulig å utføre fresing av plast og tre.


Vær oppmerksom på dybden som tilbys.boring. Denne indikatoren er viktig hvis du har tenkt å jobbe med tykkere deler. Jo kraftigere maskinen, desto større må være spindelens slag.

Hvilke emner blir behandlet

Hvis du forventer mye arbeid med massivdeler laget av stål, bør du kjøpe en boremaskin til hjemmearbeidet, med en kapasitet fra 1 kW. Tilstrekkelig tynne plater (opptil 6 mm) kan bores med hell på mindre kraftige enheter.


Utleie av en snekkerverksted skal betalesoppmerksomhet til maskinens dimensjoner, og spesielt til pulten hans, fordi i dette tilfellet vil store deler av relativt mykt tre (for eksempel for møbler) bli behandlet hovedsakelig. Derfor er høy effekt som regel ikke nødvendig, og anskaffelsen av et aggregat på en kolonne vil være helt tilfredsstillende.

Hvor viktig er ergonomi og bekvemmelighet

Mange elementer kan i stor grad forenklearbeid. For eksempel, tilstedeværelsen av en hastighetsbryter. Enkle maskiner for dette vil kreve at du slår av og fjerner husdekselet, først etter at det er mulig å endre beltestasjonen. Noen modeller er utstyrt med en regulerende knott, som beveger seg som endrer spindelhastigheten, mens de beste modellene selv har en spesiell elektronisk skjerm som viser rotasjonshastigheten. Slike elementer lar deg raskt og enkelt velge modusen som kreves for å jobbe med et bestemt materiale.


Utstyr for noen biler med spesielt lyssyn betydelig forenkler basing av deler, nøyaktigheten av dem er ekstremt avhengig av kvaliteten på boringen. I noen enheter, er denne laserenheten, når du arbeider med den, nok til å fikse delen ved skjæringspunktet mellom to linjer projisert på bordet. Korset er plassert under boret, og operatøren kan umiddelbart se hvor punktet skal være planlagt for boring. Naturligvis øker forekomsten av slike enheter noe av kostnaden for maskinen.


En annen faktor som påvirker valget ermaskinvekt Selvfølgelig, jo tyngre enheten, desto lettere er det for operatøren å sikre boringsnøyaktighet. Imidlertid er området av verkstedet ofte begrenset, noe som fører til behovet for hyppig bevegelse av maskinen. Tilstrekkelig kvalitetsskrivebordsenheter som oppfyller de grunnleggende kravene, kan finnes med vekt på ikke over 20 kg.

Dine arbeidsforhold

Som regel leveres hjemmebare spenningen er 220 V. Derfor bør boremaskinen til hjemmearbeideren velges for disse parametrene. Hvis du har tilgang til et trefaset nettverk, er dette en stor fordel, maskinverktøy i dette tilfellet mister ikke strøm i motoren. I tillegg gjør et trefaset nettverk samtidig tilkobling av flere enheter, mens samme tilkobling til et normalt hjemmenettverk nesten alltid medfører spenningsfall.


Etter behandling av problemene som er reist, er det allerede muligmer nøyaktig representere den fremtidige maskinen. Det er bare å velge mellom passende modeller som passer til ditt design, og du kan kjøpe utstyr.