Art Deco interiør


Art Deco (Art Deco eller Art Deco) er en innflytelsesriknåværende i den visuelle og dekorative kunsten. Det dukket opp i første halvdel av det tjuende århundre etter utstillingen i Frankrike, som ble kalt so-art deco. Den nye stilen påvirket arkitektur, maleri og mote og ble kjent internasjonalt. En stil dukket opp som et resultat av blanding av moderne og neoklassiskisme. Det ble relevant i etterkrigstiden, det var en utfordring for det ascetiske miljøet som fulgte folk i de vanskelige krigene.

Kjennetegnet ved stil

Det viktigste kjennetegn ved art deco erhøy pris og luksus. Som i neoklassisisme har stilen en tendens til å være litt overdreven og stor. Han motsetter seg modernitet, som er preget av stor glatthet av linjer, ornateness og dekorativitet. I Art Deco er de viktigste komponentene moderne motiver. I stedet for glatte former - skarphet. I stedet for floral mønstre kom abstrakte og geometriske bilder. Høyteknologiske elementer, rene og glatte linjer, noe vinklet - alt dette er Art Deco-stil i interiøret.


Art Deco er på mote

Den berømte utstillingen i Paris ble holdt i 1925. Det presenterte ulike art deco kunstobjekter. Skulpturer og malerier, møbler og innredning, bygninger og bygninger - alt dette var påvirket av art deco. Selv mote har sluttet seg til den nye trenden - sko og klær i art deco-stilen har dukket opp.


Art Deco etniske motiver

I Art Deco-stilen er det etniske motiver. Dette skyldes de arkeologiske funnene i den perioden. I 20-årene har forskere funnet Tutankhamens grav. Folk begynte å reise mer rundt i verden, de lærte mer om elementene i kultur av gamle sivilisasjoner: Assyria, Babylon, Aztec, Det gamle Egypt. Utformingen av de gamle innbyggerne gjenspeiles på Art Deco. Stilen påvirket Sovjetunionen som eksisterte på den tiden. Sammen med postkonstruktivisme og neoklassisisme ble det en kilde til stalinistisk arkitektur. En rekke t-banestasjoner og mange hus er bygget under påvirkning av art deco. I interiøret i denne stilen er det mye belysning, det er knyttet til utseendet til de første lyspærene. Og skyskrapere i Amerika begynte å inspirere designere til å skape designelementer knyttet til høyhus.


Nøkkelelementer i Art Deco

Art Deco interiør: Nøkkelelementer
1. Zigzag som et ornament brukes på gulvet, vegger og tak (for eksempel legging av en sildbenet flis).
2. Solstråler eller solstråler. Et viktig element som finnes i hvert interiør. Med strålene assosiert med og strikking av andre ting i interiøret. For eksempel, en stripet bakside av en sofa, en vegg i en stripe eller en stripet innredning.3. Zikkurats - flertrinns konstruksjoner - designerne fra 20-årene likte, og de overførte dristig de typiske former for sumerisk og babylonsk arkitektur til art deco.
4. Trapecia. Ryggene til møbler, vinduer, dører, innredning og stoler er laget i form av en trapezoid. Noen ganger blir disse skjemaene kombinert med en gradasjon.
5. Geometri. Alle linjer er glatte, og hvis en avrunding i det indre elementet er ment, så er det ganske skarpt.6. Pianotaster. Svært ofte er interiøret i art deco preget av mørke linjer som veksler med hverandre.7. Konturer og rammer. Ofte er overflaten av interiøret dekorert med en linje med kontrastfarge. Den går rundt konturoverflaten. Denne arkitektoniske teknikken lar deg understreke den geometriske stilbildende karakteren.

De viktigste materialene til interiøret i stil med Art Deco

Grunnleggende materialer for interiøret
- Innlagt tre
- Glass og aluminium
- Lakkede overflater
- Rustfritt stål
- Glansete keramiske fliser


Art Deco-farger

I hjemmet til denne stilen domineres av en nøytral fargepalett. Disse er beige, grå eller brune toner. Kombinasjonen av sølv, hvit eller svart. Metalliske nyanser på gjenstander hjemme.
Art Deco bad eller toalettromvanligvis i en flis av hvite eller svarte farger. På kjøkkenet kan fliser legges i et sjakkbrettmønster. Marmor fliser er populære. Veggene i rommet er dekket med tapet med et geometrisk mønster eller en farge. Hvis du vil ha en utpreget stil, må du passe på bakgrunnen i en bred stripe. Noen ganger på veggene installerer trepaneler, eller deres etterligning. Parkettgulv er egnet for gulv i rom, det er bedre hvis det er skinnende.


Tak oppretter en kompleks flerfasetrinn.forme. Det er ønskelig at grenser gjøres mellom veggene og taket, disse elementene understreker den geometriske stilen. Stegte partisjoner, trapesformede nisjer, dører med rammer, spesialdørhåndtak, stukkstøping - alt dette er hovedelementene i Art Deco-stil.


Møbler og dekor for interiøret Art Deco

Typiske møbler - skinnsofaer og lenestoler. Men også stoffbelegg er egnet. Baksiden av hvert møbelelement - trapesformet. Det er klart at bordene og stolene vil være myke. I farger og mønster skal de ikke skille seg ut mellom veggene eller bli malt som en sebrahud. Tillat abstrakte geometriske ornamenter på møbeltrekk. Stilen er preget av innredning med sidebord, kommoder og skap. Vanligvis er slike gjenstander lakkert og skinnende. I tillegg til møblene er interiøret i art deco-stil dekorert med dekorative elementer.


Innendørs installerer mange lamper medtrinnform. På veggene henge trapesformede speil. På gulvet eller bordet er det mange vaser. Hele innredningen er dekket med geometriske mønstre eller svarte og hvite striper. Art Deco-soverommet kan dekoreres med sebrahud, tepper eller gobeliner. I motsetning til andre ting, er gardinene hengt uten geometriske mønstre i en enkelt farge. Interiøret i stuen i art deco-stilen er innredet med vintage plakater som formidler ånden fra det tidlige tjuende århundre. Nesten alltid i interiøret i art deco kan du møte en vakker jente figurine.


I neste video kan du se historien om opprettelsen av et stort hus i stil med Art Deco.


En koselig til ditt hjem!

Hvis du likte artikkelen, kan du dele den med vennene dine ved å klikke på ikonet for ditt sosiale nettverk. Takk!