Hva skal være ditt eget basseng

I det meste av landet vårt, sommerkort og unner seg sjelden lang varme. Dammer varmer opp svakt, bare utålmodig ungdom og erfarne hvalrosser er klare til å svømme i dem. Og i sør blir enhver innsjø eller elv i varmen et sted for pilegrimsferd, på bredden og i bølger er det en ekte mengde mennesker. Og da får ønsket om å ha ditt eget basseng deg igjen å veie alternativene dine og finne ut hva bassenger er.

Tro meg, alle kostnader og innsats vil fort lønne seg. Når alt kommer til alt, ved bassenget kan du slappe av, ha det gøy og slappe av med familie eller venner. Men før vi lagrer materialer, vil vi vurdere alle designfunksjonene til forskjellige typer kunstige reservoarer.


Ved bassenget kan du slappe av, ha det gøy og slappe av med venner eller familie

Tenk på det på forhånd

Før en grundig undersøkelse av hva slags bassenger det er, bør du vurdere svarene på følgende spørsmål nøye:

 1. Hva blir alder for potensielle badegjester? Ikke alltid ett stort basseng er praktisk, oftere er det mer praktisk å ha to, noe som gir de mindre for utelt bruk av barn.
 2. Er det et sted som er jevnt og skjermet for nysgjerrige øyne?


Det må huskes at oppblåsbare modeller er skjøre, hundeklør vil lett rive siden

 1. Vil kjæledyr ha tilgang til bassenget? Tross alt er oppblåsbare modeller skjøre, klørne på hunder vil lett rive kanten.
 2. Velg ditt husstand utendørs eller innendørs svømmebasseng? Hvor ofte vil bassenget brukes?
 3. Er det nok vann tilgjengelig? Ikke glem at et stort basseng må tømmes og fylles flere ganger i sesongen for å kunne rengjøre det helt.
 4. Hvilket beløp du kan fordele for byggingen (inkludert kostnadene for selve bassenget, installasjon og vedlikehold i fremtiden).

Klassifisering av hjemmepooler

Bassenger er delt inn etter flere kjennetegn. For ikke å gjøre en feil med valget, er det nødvendig å velge en struktur som vil oppfylle alle kriteriene for hver klassifisering. Først da vil gleden av å eie et basseng være komplett. Vurder hva som er bassengene for huset i henhold til disse skiltene.


Noen eiere av sommerhytter foretrekker å bruke et drivhus for å lage et vinterbasseng

For det første er de delt inn i:

 • sommer (ofte plassert eller festet separat);
 • vinter;
 • kombinert (vanligvis innendørs).
 • Vinter og kombinert er bra fordiforleng svømmehalvåret eller til og med gjøre det året rundt. Hvis huset ditt er romslig og du kan ordne et tjern i kjelleren eller i første etasje, kan du glede deg over å bade hele året.

  Dette er et veldig praktisk alternativ: et slikt basseng er mindre forurenset og må rengjøres sjeldnere, problemet med vannavløp er lettere å løse. Et slikt basseng blir designet samtidig med selve huset, siden det er utrygt å endre utformingen av det ferdige bygget. Men hvis ideen om å ha et basseng senere kom, er det en løsning: en utvidelse til hovedbygningen blir bygget, eller bassenget bygges separat.


  Kombinerte bassenger tillater svømming hele året

  Når sommeren er lengre og varmere, svøm innUtendørsbassenget er mye hyggeligere. Oftere handler det om den åpne versjonen som vi husker når vi finner ut hva slags bassenger som er for barn. Kombinasjonen av frisk luft, vann og solen har en slående forfriskende og helbredende effekt. Men du må rengjøre det ofte - fra fallende blader, støv, insekter. Derfor må du sørge for en kalesje over bassenget og en beskyttelsesfilm, som lukker bollen etter badingen.

  Kombinerte bassenger tillater svømming hele året. For å gjøre dette opprettes glidekonstruksjoner for kuppel eller telt over bollen, og selve bassenget er utstyrt med et varmesystem.

  For det andre er bassengene delt etter designfunksjoner. De er:

 • innfelt;
 • hevet;
 • halvt begravd.
 • Oftest storebassenger for herregårder. De er sterke og holdbare. Hevede bassenger er mindre vanlige. Disse er som regel prefabrikkerte eller støpte boller på fundamentet. Hvis eierne foretrekker å bruke den ferdige støpeformen med en sidehøyde på opptil halvannen meter, er de bedre å velge en halvinnfelt struktur. For en halvgravd type dam er det også nødvendig med en massiv betongbase.


  Store bassenger for forstadshus ligger ofte begravet.

  For det tredje er det overløp eller skredderbassenger (avhengig av type vannbehandling). For å finne ut hva som er bassengene for denne faktoren, må du studere de eksisterende filtrerings- og rengjøringssystemene. Skimmertanker har en veggmontert renholder (scimmer) som pumper ut de mest forurensede lagene vann - omtrent 2/3 av overflaten. Den nederste tredjedelen blir rengjort med bunnavløp. Vannstanden i en slik bolle vil være under siden med 20 cm.


  Skimmertanker har en veggmontert renser (skimmer) som pumper ut de mest forurensede lagene vann - omtrent 2/3 av overflaten

  Overløpsbassenger rengjøres gjennom trellisedtakrenner, som er plassert langs hele diameteren på bollen, så vann når kanten av siden. Av disse kommer forurenset vann inn i filtreringstanken. Et slikt system er mye dyrere, men slike kunstige dammer ser veldig stilige ut, respektable ut.


  Skimmer system

  Typer bassenger selv

  I tillegg til klassifiseringen ovenfor er bassenger delt inn i:

 • stasjonær;
 • ramme;
 • oppblåsbare.
 • Hvis stedet er bestemt for bassenget, ønsket sesong av drift og type rengjøring, gjenstår det bare å avklare hva slags bassenger det er for å gi i henhold til installasjonstypen.


  Det er planlagt å bygge et stort reservoar,som vil tjene i mange år? Da er det verdt å velge stasjonære bassenger. En grunnlagsgrop er forberedt for dem, et solid fundament er bygget, der en skål er festet (ferdig eller opprettet ved bruk av betong). Etter det la de ned og koble kommunikasjonen og begynte å bli ferdige.


  Opplegget med bassenget og dets arbeidselementer

  Vi vil spesielt vurdere spørsmålet om hvilket materialeprodusere ferdige boller til bassenger. Vanligvis er det glassfiber eller propylen. Slike skåler er tette og holdbare, de har lang levetid. De er veldig praktiske å installere, de er enkelt dekorert. Rustfrie stålskåler er mindre vanlige og koster mye mer.

  Men størrelsene på de ferdige skålene er strengt faste. Hvis du vil gå utover disse størrelsene, må du jobbe på en betongskål. Men laget i samsvar med alle regler, vil en slik bolle vare veldig lenge, og selve bassenget vil se solid ut.


  Hvis så store og kostbare design ikke er detpasser inn i dine umiddelbare planer, vurder alternativet med ramme bassenger. De er produsert av mange selskaper, og tilbyr ferdige sett fra rammen og vanntett belegg. Se på bildet, hva er bassengene av denne typen i størrelse og rengjøringssystemer. Du kan enkelt sørge for at du kan tilbringe tid sammen med dem som familie eller i et stort vennlig selskap, siden størrelsene på rammebassengene kan være ganske "kongelige". Slike design er vanligvis reist for sesongen, rengjøring for vinteren.


  Hvis du bygger en kuppel over et slikt premiumbasseng og organiserer tilførsel av varmt vann, vil bassenget tjene hele året

  Imidlertid hvis over et slikt premium bassengbygge en kuppel og ordne tilførsel av varmt vann, bassenget vil tjene hele året. Du kan montere dem hvor som helst. En forutsetning er tilgjengeligheten av et forberedt flatt område. Vanligvis er et filtreringssystem, en markise for å beskytte bassenget, en stige for utsetting i vannet, et deksel til sokkelen og instruksjoner allerede inkludert i settene.


  Prisen på oppblåsbare modeller er den rimeligste, så selv deres skjørhet forstyrrer ikke populariteten deres

  Den billigste, men akk, den mest kortvarige,er oppblåsbare bassenger. Deres fordel ligger i den ekstreme enkelheten i installasjonen og i et bredt spekter av form, farge og høyde på sidene. De minste oppblåsbare bassengene er populære blant foreldre til babyer. De kan enkelt settes og flyttes til et praktisk sted, det kreves litt vann og det varmes raskt opp i solen, og gir barna mye glede. Store modeller er utstyrt med pumper (elektrisk eller manuell) og filtre for rengjøring. Prisen på oppblåsbare modeller er den rimeligste, så selv deres skjørhet forstyrrer ikke populariteten deres.


  Tilkoblingsskjema for bassengutstyr

  Trenger jeg et tak?

  Hver eier som unnfanget konstruksjonenbasseng, vil stille et slikt spørsmål. Hvis bassenget ikke er designet og bygget samtidig som huset, kan dette være et problem. Du ønsker ikke alltid å bygge et nytt hovedbygg for bassenget på nettstedet. Utgangen kan være en lett paviljong.


  Lette skyvepaneler beskytter dammen mot forurensning, et overskudd av ultrafiolett stråling er trygt under et gjennomsiktig polykarbonattak

  Lette skyvepaneler beskytter dammen motforurensning, under et gjennomsiktig polykarbonattak, blir ikke et overskudd av ultrafiolett stråling skremt. Slike paviljonger kan lett passe inn i arkitekturen til et hus eller et badekompleks, uten å rote på stedet.

  Viktig! Når du vet hva svømmebassenger er, kan du velge den perfekte formen for en slik beskyttende kuppel spesielt for vannmassen din.

  Hold rent

  For å nyte bassenget, vannDen skal være ren og gjennomsiktig. Uansett hvordan du vil ha full frihet, så få noen få badedeksler. De vil beskytte hjemmedammen din mot hår som tetter filtrene. I hvilken som helst sportsbutikk, bør du konsultere hva som er dekslene til bassenget. En tett stofflokk er nok for enkel morsom sprut. I et stort basseng kan du dykke, da er det bedre å kjøpe silikon eller gummiert.


  Filtre er nødvendige for å opprettholde rent vann.

  Filtre er nødvendige for å opprettholde vannrenhet. I billige bassenger har filtre papirpatroner, som fungerer mye verre enn de som har en "fylling" av kvarts. I dyrere rammer eller stasjonære filtre danner et helt system, som trenger separat pleie.

  Men selv de beste filtrene vil ikke gi fulltrydde opp. Skålene må periodisk frigjøres fra vannet og mekanisk rengjøres vegger og bunn. Oftest er eksperter fra det samme selskapet som installerte bassenget invitert til dette. Mellom besøkene deres er det nok bare å fjerne løv, skitt og insekter fra bassenget med et nett.


  Med riktig dosering vil bassengvannet være helt trygt selv for sensitiv hud hos barn

  Til notatet! I tillegg til mekanisk, krever vann kjemisk rengjøring - desinfisering.

  For dette, spesieltkomposisjoner eller briketter. I dag inneholder de mye mindre klor, derfor, med riktig dosering, vil vannet i bassenget være helt trygt selv for sensitiv hud hos barn.