Moderne reparasjon i etterkrigstidens leilighet

Designere fra Billinkoff Architecture mottoken ordre fra et par som ønsket å bytte hus med et areal på 7000 kvm. for mindre bolig. Valget deres falt på en leilighet på Manhattan i en bygning med to soverom etter krigen, men de hadde noen klager på interiøret. Ved den første bekjentskapen gjorde leiligheten et inntrykk som ikke var behagelig - den var i en bygning av hvit murstein bygget i 1960 og hadde en ganske magert finish. Det eneste som tiltrakk kjøpere var muligheten til å feste en terrasse til det totale arealet av leiligheten.

Tidligere var jeg i parets husinteriøret ble gitt til detaljer, og de ønsket å holde den samme tilnærmingen når de reparerte en ny leilighet, men den skal ikke ha kopiert det forrige interiøret. Det krevde en moderne urban design som ville være praktisk for familiesammenkomster og ville ha nok plass til å lagre ting.

Det var viktig for eierne av leiligheten å beholdesamlingen av kunst som de har samlet inn i mange år og passer den inn i det nye interiøret. I forhold til resten av eiendommen var de klare til å inngå kompromisser.

Stuen er omgitt av et innebygd skap med en høyde på 106 cm, som gir nok plass til plasseringen av kunstgjenstander som også kan plasseres i nisjer.

En skinnpolstret benk innebygd i veggen er et ekstra sted å imøtekomme gjester.

Terrassen ble lagt for å utvide levendesone. For å gjøre overgangen fra en sone til en annen usynlig, ble skyvedørene demontert, og taket og gulvet ble rettet inn. En integrert fluktstol og to Poltrona Frau skinnstoler kompletterer området perfekt.


I et lite tilbaketrukket område er en skreddersydd sofa, og overfor veggen er en 65-tommers TV. Noen flere hyller er også et fristed for dekorative elementer.


Et karakteristisk trekk ved interiøret er trefinishen - en varm nyanse av valnøtt og en lys tone for kontrast. Også i rollen som farge aksenter - svertet stål og mørk grå kvarts.