Ryddes ut av leiligheten - hvor skal man begynne, og vil det være igjen styrke til å bli ferdig?

Hvis du vil at alle handlingene dine skal føre tilutmerket resultat med minimalt tap av styrke og nerver, du trenger en strategi, planlegge, planlegge - kalle det du vil, men trinnvis implementering skal garantere deg bare suksess. Planlegging er alltid nyttig og i alt, selv i et så vanlig og vanlig arbeid som å ordne ting hjemme. Ellers er det ofte med utmattet arbeid og hverdag.det skjer med elskerinnen: på nesen generell rengjøring av leiligheten, hvor hun skal begynne, kan hun ikke bestemme seg. Mengden arbeid er imponerende, alt må gjøres så raskt og effektivt som mulig, men hendene reiser seg ikke, og det er ikke noe humør.

Strategivalg

Hver husmor drømmer om perfekt rengjøring: slik at raskt, og ikke bli slitne, og alt skinte. Er dette mulig? Spesialister på rengjøringstjenester hevder at det er det. De bruker selv velprøvde metoder som ikke veldig lett blir oppdaget av vanlige mennesker - fordi hvis alle vet hemmelighetene om riktig rengjøring, så hvem vil invitere dem til å jobbe?

Men vi lærte flere måter å gjøre en generell rengjøring i leiligheten, uten å bruke mye tid og krefter på det, som vi gjerne vil dele med et bredt publikum av leserne våre.


Før du starter den generelle rengjøringen, må du velge en strategi

Den første måten er å rengjøre rommet. Strategien er å gjennomføre en full vårrengjøring av ett rom. Hvis du har 2, 3, 4, vil rengjøringen følgelig strekke seg i 2-4 dager, men du vil ikke merke verken tretthet eller varigheten av prosessen.

Den andre måten er å rense sonene. Del huset inn i soner: kjøkken-bad, soverom, stue og gang (eller noe annet, som du foretrekker). Og hver dag, bruk en viss tid til en av sonene.

Den tredje måten er å rengjøre en etter en. Fordel køen med rengjøringsobjekter:

  1. Rengjør i skap og vask gardiner (vask alle tekstiler samtidig og rydd opp i alle garderober eller i garderoben).
  2. For å vaske oppvasker, vasker, fliser (vask alle nødvendige oppvaskmasser, kast den som er blitt ubrukelig, rengjør alle overflater, inkludert komfyren, forkleet, badet, toalettskålen).
  3. Kvitt deg med støv og vask gulvene (støvsug veggene, polstrede møbler, tepper, tørk av støvet på hver hylle og hver pyntegjenstand som står på den, vask gulvene).

Kast bort alt unødvendig

Hva er inkludert i den generelle rengjøringen av leiligheten ennå? Avhending av akkumulert søppel. Og dette er det andre stadiet med å gjenopprette orden, i betydning ikke underordnet valget av strategi.


Obligatorisk fase av generell rengjøring - bli kvitt akkumulert søppel

Finn noen få store bokser eller vesker og sorter gjennom hvert element i huset. Legg alt ødelagt, revet, brutt i en boks - denne kassen vil gå til søppeldunken.

Fyll det andre med utdaterte og ganske enkelt kjedelige klær - selg disse tingene, eller gi dem til et veldedighetsfond.

Den tredje boksen er for gamle, men godt bevarte leker, bøker, magasiner. En slik gave vil også bli verdsatt i en veldedighet.

Når det er færre unødvendige ting i huset, kan du bli overrasket over å merke hvor mye ledig plass som har dukket opp i skap og hyller, og hvor mye lettere det har blitt å puste.

Viktig! De som er glad i feng shui blir kvittgamle ting regelmessig. I følge denne ideologien kan den som holder fast i søpla ikke komme videre, en slik person er redd for fremtiden, derfor prøver han å binde seg til fortiden og beklager å kaste ut unyttige gamle gizmos.

Rengjøringstilbehør

Rengjøringsplanen er klar, søpla blir fjernet fra huset, den gjenstårå løse en annen viktig førsteoppgave - å skaffe deg de nødvendige midlene. Når du kjenner til volumet og rekkefølgen på arbeidet, kan du tydelig forestille deg hvilke verktøy du trenger for den generelle rengjøringen.


Det er nødvendig å kjøpe rengjøringstilbehør på forhånd

Kjøp mikrofiberfiller på forhånd, og du trenger ikke å tørke flekkene på vinduene med en gammel avis. Ja, og i prosessen med vanlig tørking av støv har mikrofiber vist seg å være det beste.

Du vil også trenge en glassrenser ogen flis, en støvsuger (sjekk posen for ruskens fylde på forhånd) og en nal med en spinnfunksjon. Mange husmødre undervurderer en slik gjenstand for rengjøring og bruker fortsatt en vanlig fille. Men å dytte opp en slik mopp tar mye energi. Derfor anbefales det å kjøpe en spesiell mopp, som vil lette rengjøringsprosessen og spare energi.

Viktig! Med en gammel mopp eller en klassisk kost, vil spørsmålet om hvordan du gjør en vårrensing i en leilighet forbli ubesvart.

En annen veldig nyttig ting for rengjøring av storehus og leiligheter - en vogn for inventar der du kan legge alt rengjøringsutstyr og ha med deg slik at til rett tid er alt for hånden.

Øyeblikk, øyeblikk, øyeblikk ...

Før du utfører vårrengjøringden tristeste delen er hvor lang tid du må bruke på det. Tross alt faller rengjøring vanligvis i helgen - dager hvor du vil ta en pause fra alt, bo sammen med familien eller alene med favorittfilmen, boken eller dra utendørs.


Hele familien kan være med på vårrengjøring

Hvis problemet bare er mangelen på tid tilkommunikasjon med kjære, så løses det veldig enkelt på bakgrunn av generell rengjøring - be mannen din og barna om å hjelpe deg, fordi fellesarbeid forener seg. Hvis det ikke er noen som vil hjelpe, ta deg tid til stadiene i den generelle rengjøringen av leiligheten, og prøv å få plass på dette tidspunktet. Ikke hastverk, beregn styrke og prøv å ikke bli distrahert av fremmede handlinger: sortering gjennom ting i skap, ikke bytt til å prøve alt på rad eller se familiebilder; Ikke start å se på en film når du støver TV-en. Forsøk å sikre at rengjøringstiden ikke er sammenfallende med tiden for ditt favoritt TV-show.

Men du kan slå på musikken, den musikalske akkompagnementen inspirerer til livets bragder.