Hvite vegger i interiøret


Hvite vegger er et utmerket trinn i designinteriør, med fordelene vi vil vurdere i dag. Dessverre i russiske leiligheter er fenomenet hvitfarge på vegger som tar rot, veldig vanskelig, og i vestlige leiligheter er denne metoden for dekorasjon veldig vanlig. kaldt i forhold til lange vintre og korte somre.

Mer lys

Den viktigste fordelen med hvite vegger i dekorasjonlokaler: de utvider visuelt rommet, fordi det reflekterer sollys. Hvis du har et lite rom eller et rom med vinduer mot nord, og foretrekker hvitfargen på veggene, vil rommet se mye lysere, mer elegant og romsligere ut.


Hvite vegger i stueinteriøret

Flott kamp

Det neste viktige pluss av hvitfargen på veggene er et godt.kompatibilitet med andre farger og nyanser. Bare de hvite veggene vil "akseptere" helt andre farger i unionen. Dette betyr at hvis rommet ditt har hvite vegger, vil det ikke være vanskelig å oppdatere et slikt interiør. Bytt ut gardiner, tilbehør, tepper, så får du et rom med en helt annen stemning. I det neste bildet kan du for eksempel mentalt erstatte fargen på gardinene, sengetepper og stoler med et annet, for eksempel rødt, og du kan forestille deg et helt annet interiør, som er skapt med minimal innsats.


Hvite vegger i soveromsinnredning

Tenk på et annet eksempel: hvitfarge på veggene i stuen, møbler i beroligende farger, lyse malerier på veggene og tilbehør. Hvis du analyserer dette bildet fra et designsynspunkt, vil du legge merke til at det opprinnelig var nøytralt, rolig. Da eierne ønsket å bringe levende lapper til dette rolige, lyse tilbehøret ble lagt til, begynte stuen å leke med nye farger, interiøret ser mer lystig ut, livlig ut.


Lyse malerier på hvite vegger

Vi ser at eierne av leiligheten når som helst kan endre stuen sin igjen til en nøytral uten radikale endringer.
Åpenbart faktum: å kjøpe nytt tilbehør er mye billigere og mindre arbeidskrevende enn å male veggene i en annen farge og utføre reparasjonsarbeid.
Så hvis du er tilhenger av hyppige interiørendringer, er hvite vegger den beste allierte for deg.

Stilistisk nøytral

Den tredje fordelen med hvite vegger i interiøret- deres stilistiske nøytralitet. Tapet med et bilde kan alltid tilskrives hvilken som helst spesiell stil, og hvite vegger lar deg legemliggjøre enhver stil ved hjelp av møbler og dekor.
For eksempel er følgende eksempel på en stue med hvite vegger i en klassisk stil.


Interiør i klassisk stil med hvite vegger.

Hvis du planlegger å lage et interiør iklassisk stil, bruk i kombinasjon med hvite naturmaterialer til gulv, møbler, samt inneplanter og malerier med en klassisk tomt. Du kan bruke herbarier dekorert i rammer som dekor. Naturlige møbler og dekor indikerer igjen den klassiske orienteringen til denne stilen i rommet.


Klassisk interiør med hvite vegger

Tenk på en stue i en vintage stil. Bildet i en loslitt ramme, antikke møbler organisk kombinert med den hvite fargen på veggene.


Hvite vegger i retro interiør

Det rustikke interiøret kombinerer hvitt på veggene, røffe tremøbler, halm, naturlige stoffer.


Hvite vegger i det indre av kjøkkenet

Og denne stuen er i en moderne stil.


Hvite vegger i et landsted eller i et landstedså passende som i en leilighet - vi er overbevist om dette ved følgende eksempler: hvis du blir lei av den naturlige fargen på foringen, kan du trygt male den på igjen med hvit maling. Hvis du kombinerer med den hvite fargen på stoffveggene i en blomst, i et bur, i en stripe, kan du få et stilig, koselig interiør.


Moderne interiørstiler (minimalisme, miljøminimalisme) passer godt med hvite vegger.
For eksempel følgende interiør i en typisk stilminimalisme: hvite vegger, blanke flater, behersket farger. Hvit farge fungerer som en utmerket bakgrunn for andre etterbehandlingsmaterialer, mens du opprettholder hovedprinsippet om minimalisme - plass og lys.


Designere får stadig mer popularitet.retro-stil strømmer der hvit veggdekorasjon er veldig vanlig. Retro-stilen bruker rolige møbler og tekstiler i kombinasjon med hvitt på veggene.


Hvis vi snakker om bruken av hvite vegger i forskjellige stiler, kan vi si at den ikke bare brukes i klassisisme og barokk, men ellers gir fantasien full lek.

Kombinasjoner av hvitt med andre farger

Den vanligste hvite kombinasjonenfarger: hvit + lyse farger. Dette prinsippet kombineres med hell i den skandinaviske stilen, men har lenge gått utenfor minimalismens grenser og brukes i forskjellige stiler.


Hvite vegger og lyse møbler brukes ofte ilage interiøret i stuen, for eksempel, som på bildet over. Det er ikke nødvendig å bruke lyse nyanser på gulvet, du kan bruke tradisjonelle farger. Viktigst: gulvet må være nøytralt.

Fargevalg: hvite vegger + lyst tilbehør fungerer perfekt i kjøkken, soverom, barnerom.
Vær oppmerksom på en viktig detalj: noe av dette interiøret er enkelt å endre ved å bytte tilbehør, gardiner.


La oss se på en annen flott kombinasjon: hvite + svarte + livlige farger. En slik fargebruk er selvfølgelig mye mindre vanlig, men det anses som mer livsbekreftende, lyst.
Når du tenker gjennom kombinasjonen av farger i interiøret, er det viktig å huske:

Interiøret med hvite vegger innebærer overvekt av kalde eller varme toner i rommet

Kule farger: blå, turkis, cyan, akvamarin, kaldrosa, kaldgrønn omgitt av hvite vegger oppfattes som mer mettede. Jo mer tilbehør i kalde farger er mot en hvit bakgrunn, jo mer friskt og kjølig vil hele rommet se ut.


Varme farger mot hvit bakgrunn ser også utmer levende: varme nyanser av rød, grønn, gul, oransje, sjokolade, kaffe med melk, fersken, karamell - alle disse fargene ser mer tette og mettede ut. I det følgende eksemplet oppfattes den oransje fargen som lys og varm på grunn av den hvite fargen på veggene. På bakgrunn av lysebrune, beige eller grå vegger vil disse fargene se roligere ut.


Kontrast Interiør

Når du planlegger hvitfargen på veggene i interiøret, er det viktigbestemme: hvor kontrasterende vil du få atmosfæren til slutt? Jo mer mørke gjenstander og mørke farger mot en hvit bakgrunn du bruker, jo mer intens blir atmosfæren i rommet. Hvis du bruker kontrast moderat, ser bildet friere og lysere ut. Bildet nedenfor er en veldig kontrastløs løsning. Sorte streker på hvitt gjør interiøret tøft og grafisk.


Myke farger brukes på neste bilde, slik at interiøret ser mindre anspent ut.Når vi drar tilbake til det faktum at hviten er upopulær i russiske interiører, kan vi tilby en annen måte å takle veggenes kjedelige farge på: dekorative klistremerker.
Ved å bruke vinylklistremerker eller hyller i lyse farger, kan du skape et harmonisk, levende interiør.Så hvitfargen på veggene er en god farge i designet, og åpner for mange muligheter. Det eneste minus på de hvite veggene er tilsmussing, ikke mye mer enn de andre skitne fargene som vi bruker.

En koselig til ditt hjem!

tags:. .