Inngangsdører i metall: ikke bli forvirret når du velger


Jo rikere produktutvalg, jo vanskeligereå velge den rette er et udiskutabelt faktum. Vanskeligheten ligger også i uærligheten hos noen produsenter og distributører: de kan profesjonelt “støve hjernen sin” slik at du i stedet for en kvalitetsting gjerne vil gi penger for direkte søppel. Derfor, hvis inngangsdørene er i utgangspunktet i listen over viktige kjøp, metalldører, tar du valget så nøye som mulig.

Bedre å bruke noen dager på å studerekjennetegn og sammenlignende analyse av produkter fra forskjellige produsenter, enn i full skuffelse etter en tid igjen å spare penger for "gode" dører og igjen ikke vite hvordan de skal finne dem.


Angi en rekke funksjoner

Egentlig er settet med funksjoner som er tilordnet toilerdøren, og det er så klart:

 • beskyttelse av hjemmet mot penetrering av kulde og lyder utenfra;
 • beskyttelse mot inntrengere (husstyver);
 • støtte for den generelle stilen til interiør og utvendig dekorasjon av huset.
 • Det er mulig at noen leilighetseiere kanha flere ønsker for din fremtidige dør - skuddsikker, tilstedeværelsen av et komplekst system av låser. Men dette er representanter for en annen kategori kjøpere, ikke gjennomsnittlig, selv om du i det moderne markedet kan finne de beste metalldørene for enhver etterspørsel, hvis du ser nøye etter.


  Hva du skal ta hensyn til?

  Svaret på dette enkle spørsmålet vil ikke treffeoverraskelse: du må ta hensyn til alt - fra typen og tykkelsen på metallet (som a priori ikke kan være tynnere enn 2 mm), til kvaliteten på armaturene og antall låser.

  Å håpe på å få en kvalitetsdør er ikke verdt detfor å gå til markedet for det - det er her det maksimale antallet produkter fra Kina er konsentrert. På hvert trinn vil du bli kalt inn og tilby å kjøpe metalldører - billig og ærlig talt, verdiløst. Utseendet er dette produktet ganske fint, prisen er rimelig, en demonstrasjon av "kvalitet" er til stede. Men! Ikke fall for det, siden hver selger vil avlive oppmerksomheten nøye, demonstrere fordelene med produktet og bevisst hush up ulemper.


  Vi vil ikke gå nærmere inn på hvordande “ser bort” for kundene, vi kan bare si at de kinesiske metalldørene er laget av et materiale som lett kan kappes med en konvensjonell boksåpner.

  I utsalgssteder som selger produkter fraanerkjente kjente produsenter, kan du alltid finne demonstrasjonsmateriell, se et potensielt kjøp i sammenheng for å visuelt vurdere hvor høy kvalitet og holdbar dør du får.

  Mest populær

  I følge statistikk fra 10 metalldører,selges på markedet, 9 er nødvendigvis laget av stål. De mest populære modellene blir presentert av kjøperen og de høyeste krav. Metalldører av høy kvalitet, hvis bilder vises i artikkelen, bør ha en rekke obligatoriske egenskaper:

 • strukturell styrke;
 • motstand mot påvirkning: slag, riper, brudd;
 • tilstedeværelsen av anti-avtakbare pinner og forsterkede hjørner;
 • tilstedeværelsen av flere alternativer: skuddsikre eller brannsikre egenskaper.

 • Et annet poeng du absolutt bør spørre selgeren om er beskyttelse mot innbrudd som er laget med en gassbrenner. En lignende grad av beskyttelse er nødvendig for å gi alle produsenter.

  Kundene legger stor vekt på lyd ogdørenes termiske egenskaper, som avhenger av det indre fyllstoffet, tilstedeværelsen av et tetningsmasse plassert rundt omkretsen av døråpningen, tykkelsen på panelene.

  Hva kvalitet består av

  Etter å ha studert utvalg av varer som ble kalt “dører frametal ”, må vi innrømme et dystert faktum at ikke alle produsenter i deres arbeid blir styrt av forbrukerinteresser. Blant de presenterte produktene - 30% oppfyller absolutt ikke kvalitetsstandarder.

  Hva består kvaliteten av, i hvilke parametere ut av de tusenvis av dører som presenteres, hvilken som vil beskytte og dekorere huset, og redde det fra kulden?

  Standard dør laget av to arklettlegert stål. Når du velger, ta hensyn til dørens vekt - den skal være sterk nok, men lett å gi etter for å tvinge når du åpner og lukker. Dørens optimale fleksibilitet er når den kan åpnes med minimal innsats av et barn i alderen 8-9 år.


  Vekten må løfte seg siden installasjonenen metalldør, som er for tung, kan vise seg å være sikisisk arbeidskraft - døren kan ikke tåle veggen, og i stedet for å installere ett element, må du reparere huset delvis.

  Den optimale vekten av inngangsdøren i metall - fra60 til 120 kilo. Dessuten er den midterste kategorien 60-70 kg, og alt det som er høyere er allerede veide spesialiserte dører som brukes tidvis til boliglokaler, og ofte - for firmakontorer eller i produksjon.

  En av hovedkomponentene i kvalitet er veienfyller dørkarmen. Det er to av dem - enkle og sammensatte. Simple er en struktur koblet fra individuelle elementer ved sveising (og sveisesømmer er en svak ledd i beskyttelsessystemet og en hyggelig overraskelse for innbruddstyver), kompleks er en monolitisk struktur uten noen sømmer.


  Direkte fyllstoff. Dørkarmen skal på ingen måte forbli tom, fordi den for det første vil lette inntrengningen av mennesker med dårlige intensjoner inn i leiligheten, for det andre vil den gjøre døren til den raslingen, og for det tredje vil den holde døren varm uten et indre lag vil rett og slett ikke kunne.

  Fra alle typer fyllstoff kan du velge mellomtømmer, isopor skum og "tilbakefylling", men husk at isopor ikke er et miljøvennlig materiale, og "tilbakefylling" kan ødelegge slottet. Nå er det en tendens til å bruke mineralull som lag - et budsjettmateriale som perfekt utfører alle lyd- og varmebeholdende funksjoner, er miljøvennlig, pluss at det også er motstandsdyktig mot brann.


  Hvis det ikke er noe perfekt produkt i butikken,oppfyller de nødvendige kravene, kan du ganske enkelt stoppe søket og kontakte spesialistprodusenter. Heldigvis er tilpassede metalldører ikke lenger en gimmick.

  Hvor mange slott vil være helt riktig?

  Realitetene i dag er slikLåser eksisterer rett og slett ikke. Uansett hvor mye reklame en bestemt type slott roser, må den ansvarlige utleieren, som installerer et system med flere låser, garantere sikkerheten til hjemmet sitt ved bruk av forskjellige typer enheter.

  Tilstedeværelsen av en låstivå lås er påliteligmotstand mot ethvert forsøk på maktbrudd. Hvis låsen i tillegg er utstyrt med en stålplaterplate, kan den ikke bores, slås ut eller rives av.

  Men mot den tradisjonelle tyvenes hovednøkkelverktøy, er denne typen lås strømløs - den kan enkelt låses opp med en kvalitetssmidd duplikatnøkkel.


  Derfor lager de fleste eiere av leiligheter med metalldører en kombinasjon av to alternativer. Den andre er en sylinderlås, som er lettere å sprekke, men vanskeligere å slå med en hovednøkkel.

  To eller tre slott er en alvorlig barriere forangriperens vei, som først må forstå systemet og bestemme hvilken lås som skal åpnes på hvilken måte, og deretter bruke en viss tid på prosessen der alarmen eller de imøtekommende og omsorgsfulle naboer kan arbeide.


  Inngangsdøren av metallgaten blir en pålitelig barriere for ranerenes vei bare hvis den er utstyrt med høykvalitetslåser.

  Detaljer: liten, men viktig

  En kikkhull, løkker, en kjede, håndtak, sperrer og pokker - disse elementene, synes det, tiltrekker ikke mye oppmerksomhet, men deres fravær eller dårlige kvalitet blir umiddelbart merkbar.

  Hvis maskinvaren er billig, mister utseendet til selv den vakreste døren appellen og soliditeten.


  Hvis hengslene er av dårlig kvalitet eller ikke er supplert med tverrstenger, kan leiligheten din bli for lett fortjeneste for tyvene - å fjerne eller kutte døren av hengslene vil ikke være vanskelig.

  Hvis døren er pansret, men det ikke er kikkhull, og den ikke har en bred visningsvinkel, hva slags sikkerhet kan vi snakke om?

  Billig eller dyr?

  Et annet viktig kriterium somkjøperen velger inngangsdører i metall - priser. Mange er redde for å betale for mye, fordi selgere ofte "suger inn" usofistiserte kunder et ganske primitivt produkt til en ganske anstendig pris. Igjen, gjør vi oppmerksom på overfloden av kinesiske "mesterverk" av dørkunst - et slikt produkt er ikke verdt å be om 200 dollar.


  Lavpris segment. Dører opp til $ 150

  Når du bestemmer deg for å kjøpe et slikt produkt, må du være forberedt pådet faktum at mye må fullføres og "tilpasses". Vanligvis er en billig dør to plater (muligens til og med stål, men i de fleste tilfeller aluminium), festet sammen av avstivere, er det to ikke de mest pålitelige låsene med nøkler i stor størrelse og en standard kikkhull. Vekten av et slikt anskaffelse er rundt hundre kilo.

  Fyllstoffet i dette tilfellet er ikke inkludertinkludert og betalt separat, som andre tilleggsartikler. Pluss - utskifting av låsen, fordi det produsenten tilbyr, forbrukeren ofte ikke er fornøyd.


  Etter enkle beregninger får vi et ubehagelig resultat - en “billig” dør er mye dyrere enn forventet. For $ 50, eller enda mer.

  Gjennomsnittlig prissegment. 200 til 400 dollar

  Selv visuelt skiller dørene til den midtre priskategorien seg fra de billige - de ser mer pene ut, solide og mye penere ut enn sine billige kolleger.

  Lyd- og varmeisolering er gitt ikomplett sett med dører i midtsegmentet, så vel som antifjerbare pinner og kikkhull med en synsvinkel på 200. Velger du en dør til gjennomsnittlig pris, kan du bestille ønsket type polstring, i tillegg, når du kjøper en slik dør, kan du ikke bekymre deg for det faktum at det blir aluminium - bare stål av høy kvalitet brukes produsenter for dører i denne klassen.


  Premium dører. Fra 450 til 2000 dollar

  Alt her er helt topp og av høyeste kvalitet - ogmetall og tilbehør, og til og med sveisetypen (spot, veldig pålitelig). Det er ikke så lett å åpne en elite dørlås, siden hver nøkkel er utstedt i en enkelt kopi, og en duplikat kan utelukkende lages av det elektroniske kortet som er festet til settet.

  Takket være den unike kanalen som dekker veggenpå begge sider er det heller ikke mulig å slå ut en slik dør. Selv om installasjonen av premium inngangsdører i metall gjøres på en dag - som alle andre.


  Hva er den perfekte døren?

  1. En inngangsdør av høy kvalitet er et flatt lerret, uten forvrengninger og deformasjoner.
  2. Beskyttelsessystemet på døren skal bestå av flere låser, sperrer og tverrstenger.
  3. Dimensjonene til metalldører faller sammen med dimensjonene til standard døråpninger, men døren til leiligheten og døren til huset kan avvike noe i parametere.
  4. Inne i inngangsdøren er nødvendigvis utstyrt med et fyllstoff for lyd og varmeisolering av hjemmet.
  5. Betro installasjonen av inngangsdøren til en spesialist, slik at både installasjonskvaliteten og den videre sikkerheten til huset (leiligheten) oppfyller de grunnleggende kravene.