Tak sokkel for himling: typer og funksjoner


Etter at de himlingene er montert,gulvlister er påkrevd. De trengs for innredningen av gapet som gjenstår mellom veggen og overflaten på taket, fordi det må skjules. Og dette krever en sokkel for undertak - typene til denne attributtet er forskjellige, da de er laget av forskjellige materialer. Det er viktig at de harmonisk supplerer interiøret i rommet.

Hvorfor trengs det?


Taksokkelen, også kalt filet eller støping, må brukes for å oppnå flere mål:

 • for dekor av synlige feil når du kobler taket til veggen. Eksperter bemerker at det er mye enklere å lime baseboard enn å justere alle hjørnene;
 • for dekorasjon av en ujevn linje med ikke særlig høy kvalitet på tapetliming: med denne løsningen er det mulig å gjøre taket vakrere og estetisk mer behagelig;
 • vakkert utvalgte fileter er i stand til å gi interiøret et spesielt utseende, spesielt hvis rommet er dekorert i en ikke-standard stil;
 • glatte hjørner spiller en viktig rolle i å sikre et gunstig inneklima.
 • I de fleste tilfeller gulvlister for strekningentaket brukes som et dekorativt element som lar deg skjule uregelmessighetene i krysset mellom taket og veggene. Når du velger er det verdt å ta utgangspunkt i materialet til listverkene - de er enten plast, eller polyuretan eller skum. Derfor bør de velges avhengig av hva som er utformingen av rommet. Moderne produsenter tilbyr et bredt utvalg av tilbehør til strekkonstruksjoner - fra enkle til komplekse når det gjelder pyntegjenstander. Og dette betyr at du kan velge det beste alternativet for den spesifikke utformingen av rommet.

  Skumplast

  Det enkleste og rimeligste når det gjelder opprettingav forskjellige produkter er materialet isopor. På grunn av den lette vekten er slike listverk praktisk festet til universallim, det vil si at du ikke trenger å bruke flere festemidler. Lav tetthet gir enkel behandling av skummet, i tillegg forblir det stabilt i lang tid under påvirkning av sollys og ekstreme temperaturer. Det er grunnen til at sokkelet til strekklofter laget av skum kan brukes i rom med høyt luftfuktighetsnivå.


  Når du installerer, er det verdt å huske at polystyren -materialet er skjørt, ikke-duktilt, så du må håndtere det så nøye som mulig. Festing utføres på lim av høy kvalitet, ellers kan løsningsmidlene som er inkludert i sammensetningen tas opp i skummet og ødelegge det. Gesimsen limes direkte på veggen, så du må velge en sammensetning med gode limegenskaper. Lister av skumtak er presentert i et bredt utvalg, så det vil ikke være noen problemer med å velge et spesifikt tilbehør for de spesielle funksjonene i rommet. På grunn av de rimelige kostnadene ved materialet, er gulvlister i seg selv rimelige.

  polyuretan

  Moderne produsenter tilbyr forskjelligetyper gulvlister for undertak. På grunn av sin fleksibilitet og styrke er produkter laget av polyuretan spesielt populære, som er enkle å montere og ikke kollapser under påvirkning av forskjellige faktorer. Men polyuretanprofilen er dyrere, så de velges av de som fokuserer på kvalitet og dekorasjonsstil. Det er også viktig at moderne gulvlister gleder seg over en rekke dekorative løsninger, slik at du kan velge en interessant løsning for det aktuelle interiøret.


  Gulvlister for strekklofter laget av polyuretanskumden utføres ofte med en lengde på ca 2 m, og det er veldig viktig å forberede overflaten nøye til arbeid. Lim tak gesimsen på lim av høy kvalitet slik at det ikke har noen skadelig effekt på overflaten. limpåføring utføres i et jevnt lag. Etter liming må alle åpninger som forblir åpne kittes forsiktig.

  plast

  Plast takplater under spenningtaket er mer stivt og holdbart, og dette er dets fordel. Slike baguetter er ideelle for montering av dekorativ belysning som forvandler ethvert interiør. Plint gulvlister er tilgjengelige i en standardlengde på 3 m, så det er veldig viktig å beregne antallet nødvendige deler riktig. Men på grunn av for stor bredde, risikerer mange ikke å bruke denne sorten når de dekorerer stuer eller soverom.


  Dette gulvlisterne for himling på bildetSer stilig og moderne ut. Det er ikke veldig enkelt å jobbe med det, spesielt hvis du må kutte den - for dette er det lurt å bruke en baufil for metall med små tenner eller vanlig, men sterk og stor saks. Festing utføres på skruer, selvskruende skruer eller spiker - valget av festemidler avhenger av hva listverket vil festes til.

  Trebord


  Veldig imponerende i interiøret ser tre utsokkel på et strekkloft. Videoen viser at arbeid med den blir utført ved konvensjonelle metoder, men selve prosessen er noe komplisert. Du kan klippe trelister bare med en baufil, og rettidig tilpasning av elementene til hverandre spiller en viktig rolle. Fileten er montert på spesielle treklosser, som blir stappet på veggen med et visst trinn, men spesielle festemidler kan også brukes. Hovedkravet er ikke å installere tre gulvlister i rom med høyt luftfuktighetsnivå, siden treet under påvirkning av fuktigheten vil begynne å råtne.

  Sokkelsett Sett inn

  Tak sokkel for himlingDet brukes oftest, men noen ganger er en enkel dekorativ innsats nok til dekorasjon. Det selges bundet direkte med et strekkloft, og å installere det er enkelt og enkelt. Faktisk er dette en plaststrimmel som pent settes inn i gapet mellom tak og vegg og kompletterer den vakkert. Fugen vil ikke merkes, men taket langs kanten vil ha en vakker kant. Fordelene med denne finishen er at, om nødvendig, det dekorative innsatsen enkelt kan fjernes.

  Interessante alternativer

  Hvis du planlegger å utstyre skjult belysning,så kan du lage et slikt design med spesielle produkter. De forhåndsdesignede steder der du kan plassere LED-stripe eller lysrør. Når du installerer skjult belysning, brukes ofte gesimser laget av polyuretanskum, som er enkle å feste seg til et stoff eller plastduk.


  For interiører i en klassisk stil utmerketLøsningen vil være en sokkel i taket, som er laget med stukk. Slike mønstre og ornamenter, uansett hvilken form de måtte være, passer perfekt i arrangementet av rommet. En viktig rolle spilles av valget av fargeskjemaet til gulvlister: det kan velges for å matche taket, eller det kan velges som en kontrast aksent i rommet. I det første tilfellet vil taket og støpingen se ut til å være et enkelt lerret, i det andre - mono hever taket visuelt.

  Hvordan installerer jeg?


  Tak sokkel - et integrert element i enhvertak, hvis oppmerksomhet rettes mot dens integritet og harmoni. En viktig rolle spilles av riktig valg av design som vakkert kompletterer interiøret. Det er like viktig å vite hvordan du limer gulvlisterne til strekkloftet. Hvis lister av polystyrenskum eller ekspandert polystyren brukes, er det veldig enkelt å jobbe med dem:

 • kanten av baseboard er markert på veggen;
 • formingen er dekket med lim;
 • formingen er koblet til veggen.
 • Når det dekorative laget har tørket, installerer du detSkjørt anses som fullført. Med enkelhet i prosessen må du huske noen nyanser. Så mye oppmerksomhet bør rettes mot liming av fileter i hjørnene: ideelt sett bør du strebe for å redusere mengden av arbeidet ditt og bruke ferdige indre og eksterne hjørner. Avhengig av graden av overflateavlastning, vil slike gulvlister bli en vakker dekorasjon av taket. Hvis du ikke kunne finne slike hjørner, må du justere dem manuelt ved hjelp av en gjæringsboks.

  Grunnleggende regler


  Slik limer du baseboard til strekkloftet slik atVar den ferdige konstruksjonen av høy kvalitet? All kompleksitet og finesse ligger i at alt arbeid må utføres nøye - slik at himlingsflater ikke blir utsatt for noen effekt. For festing kan du ikke bare bruke universallim som fikser filetene sikkert, men også kitt med akrylbunn. Og hvis du flytter filetene litt ned fra taket, kan du lage en vakker bakgrunnsbelysning ved hjelp av LED-stripe. Det er bedre å nekte konvensjonelle lamper, siden når oppvarming av lerretet til strekkloftet vil deformeres.

  De viktigste måtene


  Den enkleste måten å montere gulvlister i taket- kjøp lange polystyren lekter, som ikke bare er økonomiske, men også enkle å installere. Det er enkelt å jobbe med ferdige tilbehør: du må kombinere tegningen av to paneler, skissere stedet for skjøten deres, installere baseboard i gjæringsboksen, gjøre kutt. Da er arbeidsstykkene pent sammenføyd allerede i taket. Hvis du ikke vil kutte emnene selv, kan du kjøpe ferdige hjørner - de er eksterne og interne. Takket være disse elementene kan du enkelt utføre alle aktivitetene i krysset mellom gulvlister.

  funn


  Nydelig tak i hendene. Tenk derfor på forhånd hvordan du vil se det. Du må nøye velge gulvlister for spennkonstruksjonene. Du kan velge både lakoniske alternativer og elegant med utskårne stukkatur, noe som er spesielt sant for interiører dekorert i en enkel klassisk stil. Det er et stort antall dekoralternativer, så fortsett ikke bare fra konseptene estetikk, men også funksjonalitet. Vær nøye med valg av limkomposisjon - den endelige kvaliteten på hele strukturen avhenger av den.