Serie: Läkemedelsegenskaper och kontraindikationer

Sekvensen i den naturliga miljön har mer än 200arter. Vissa har statusen "skyddad" och listad i den röda boken. Seriens andra vetenskapliga namn är bidens (översatt från Latin Bidens). Alla arter är mycket olika i livsform. I naturen finns årligt gräs upp till 80 cm hög, buskar och träd upp till 4 m höga.

Av alla kända typer av bidensa medicinskaEgenskaper har en serie av tre delar. "Trifid" växt kallas formen av ett blad, uppdelat i tre delar, varav mitten är störst. Människor kallar det scrofulous gräs eller get horn. Grasets efternamn berodde på fröns form, som liknar huvudet på en get med horn, så plantan multiplicerar. En serie mörka gula småblommor blommar inramad av en korg med små mörkgröna löv från juni till september.

Växande område

Sekvensen finns i ängarna i hela Ryssland,träsk och sjöar i Sibirien, längs kanaler i Asien, i form av gräs i grönsaksgårdar. Men den huvudsakliga samlingen av råmaterial äger rum i Vitryssland, Ukraina och vissa regioner i Ryssland.

I många herbalister är stor vikt vidtagnabeskrivning av löv och blommor av gräs. Detta är motiverat av det faktum att man tillsammans med en tredelad tåg i de södra regionerna kan se en serie hängande och stråltåg. Båda typerna, med undantag för externa tecken, skiljer sig från trepartsserien genom att de inte är medicinska och kan leda till förgiftning.

Seriens härdande egenskaper är kända för mer än ett sekel sedan, och redan vid den tiden skördes gräsiga gräs i stora volymer över hela Ryssland.

Som ett medicinskt råmaterial används endastövre skott, rot är inte lämplig för användning. Det är nödvändigt att samla gräset under utseende av knoppar, eftersom det fortsätter att blomma under torkningen. Råvaror sprids under en baldakin, i ventilerade områden. Hållbarhet på gräs 2 år. Om det inte är möjligt att samla in råvarorna på egen hand, kan en serie skördar köpas utan recept på apoteket.

Jordbruksansökningar

De terapeutiska egenskaperna hos tåget används i veterinärmedicin.för behandling och förebyggande av nötkreatur och små idisslare. Dricka från kokt buljong ges för att stimulera aptiten, för gastrointestinala sjukdomar, rickets av husdjur.

Externt används i form av lotioner eller kompresser för hudskador.

Kontra

Preparat av serien har kontraindikationer. Insidan rekommenderas inte att ta:

  • barn under 3 år
  • barn vid förhöjda temperaturer;
  • gravida kvinnor under sista trimestern
  • vuxna med lågt blodtryck
  • Liksom alla andra läkemedel, serieni stora doser kan negativt påverka Select-tillståndet från de ofta använda organismerna. Överstiger den rekommenderade dosen kan orsaka biverkningar i form av ökad excitabilitet, diarré, panikattacker, kroppsvaghet.