Gypsophila flerårig: plantering och vård

Gypsophila - en vacker växt med litenBlommor av olika färger och texturer, som finns i sommarstugor och blomsterbäddar. Hans bilder är också mycket vanliga och glädjande för ögat i sökmotorer. Dessa blommor är årliga och fleråriga, men oftast i blomsterbäddar hittar du en långlivad växt.

För älskare av dessa eleganta opretentiösa färgerFrågan "Gypsophilus perennial: plantning och vård" är mycket relevant. Denna växt kombinerar flera fördelar på en gång: skönhet, enkel vård och inget behov av att transplantera i många år.

Gypsophila: landning och vård

Gypsophila fleråriga kärlek ställer med stormängden solljus. Denna växt är perfekt för dem som är engagerade i dacha, men besöker det några dagar. Sådana blommor tolererar brist på vatten och kan till och med överleva torka, men fortfarande vanligt vatten kommer att ha en positiv effekt på deras tillväxt, utveckling och blomning. Ett kännetecken hos en flerårig ört är att den kan växa på ett ställe i nästan kvart i århundradet - så stark det är. Man måste emellertid komma ihåg att gipsofila paniculata under gynnsamma förhållanden kan växa så att andra växter helt enkelt stallar.

Hur planterar du ett barns andetag?

Grundkrav för jord:

 1. Marken bör inte vara torr, den borde vara svart jord. Detta kommer att underlätta vatten och syreutbyte i rotsystemet.
 2. För framgångsrik odling av flerårig gipsofila ijord bör innehålla höga kalkhalter. Detta kommer att hjälpa växten att ta rot och utvecklas normalt första gången. Om det inte finns tillräckligt med kalk i marken, bör den läggas till jorden före plantering.
 3. Dessa växter föredrar sur jord, och därför är regelbundet gödselmedel med mineralsalter för dem det som blomsterhandlaren föreskriver.

Gypsophila odlar vegetativt och fröer. Detta bör beaktas vid val av en växt: årliga blommor multipliceras uteslutande av frö, och i fleråriga växter kan frön inte vara närvarande.

Landningsregler:

 1. Landning utförs i två rader, medanAvståndet mellan raderna ska vara minst 130 centimeter. Avståndet mellan buskarna ska vara lika med 70 centimeter. Detta arrangemang gör att växten växer fritt till sidan, bildar en vacker och tät buske.
 2. Gödselmedel måste läggas till brunnen, sedan vatten rikligt. Gödselmedel är mineralsalter eller kompost, frisk gödsel är kontraindicerad.
 3. Vid plantering måste du noga försäkra dig om att rygghalsen inte är täckt med mark eller översvämmade med vatten.
 4. Efter två år efter plantering, måste buskarna av gypsophila genom en transplanteras till en ny plats så att de inte stör varandra.
 5. För att bilda en viss höjdbuskar kan du ställa in en torg när du planterar ett galler med en sida på 30 centimeter och en höjd på 40 centimeter. Detta kommer att förhindra växternas snabba tillväxt, och resultatet blir snygga buskar, som även kan läggas ut ett slags stängsel.

Gypsophila paniculata, som andra sorter av denna växt, är helt oupplösande. Att bry sig om en sådan växt är inte så svår, men den har vissa tydliga nyanser.

Allmänna regler för vård av babyens andetag:

 1. Vattning en anläggning beror på temperatur och tid.år. På varma sommardagar kräver gypsophila perennial en vattning i 3 dagar. Varje buske ska ha 4 liter vatten. På hösten och vintern, som i början av våren, kan vattningen minskas till en gång i veckan, medan mängden vatten beror på lufttemperaturen. För bättre tillväxt kan du lägga till lite gödningsmedel till vattnet under varje bevattning.

Det är viktigt att komma ihåg: Gypsophila blommor är mycket känsliga, och därför är det omöjligt att hälla vatten på dem. Vattning utförs endast vid roten. Föredragna är utövandet av djupvattning, där rottning av rotsystemet inte hotar växten.

 1. Gypsophila paniculata är väldigt lättälskande,Den bästa vården för henne är att säkerställa ett långt dagsljus. Hemma kan detta ordnas med en 100-200 watt lampa, och avståndet från ljuskällan till anläggningen ska vara minst en meter. Konstgjord belysning är endast lämplig för de färger som redan har korrekt och fullt utvecklad i naturligt ljus.
 2. I mineralgödselmedel är gypsophila opretentiös,Därför kan någon av dem bidra. Organiska tillsatser är också användbara för tillväxt av busken: humus, mullein, gödsel (men inte fräsch). Det är emellertid ofta inte nödvändigt att gödsla gipsofilus tre gånger per säsong.
 3. Några underarter - inklusive gypsophilapaniculata - är höga, massiva växter, vars omsorg innefattar installation av stöd för tunga grenar. Stora, övervuxna buskar måste avskäras - detta kommer att hjälpa till att bli av med frodigt lövverk, och växtens viktiga juice kommer att gå för att skapa blommor.
 4. Perennial gypsophila är annorlunda bland andra.underart av dess frostbeständighet. Det rekommenderas dock att täcka blommans rötter för vintern med halm, nålar eller tyrsa. Detta kommer att hålla rotsystemet från frysning på vintern och fylla jorden med mineraler på våren.
 5. Varje växt är benägen för sjukdom och exponering.skadedjur, och därför är det nödvändigt att årligen förebygga rost, grå råtta och andra sjukdomar. Alla dessa sjukdomar uppenbaras som en följd av dålig vård - i andra fall utsätts gipsophila sällan för miljöpåverkan.

Ta hand om gypsophila - en process som inte kräver speciellfärdigheter och ansträngningar och resurser, men resultatet kan överstiga alla förväntningar. Vackra, eleganta blommor av gypsophila kommer att dekorera alla lösningar i utformningen av landskap och blomsterbäddar. Den enda nyansen som måste beaktas är att bredvid en sådan växt måste du noggrant plantera andra, mer ömma, svaga och nyckfulla blommor. Bäst av alla godetsii, guldsmycken och escholcias klarar sig bäst med gipsofiler.

Att plantera ett barns andetag och ta hand om dem är vad som är understyrka blomsterhandlare någon nivå av professionalism och förmåga. Bilder av denna växt kommer att vara motivationen för många älskare av experiment på deras mark. Nästan alla sorter av gipsofilus tar väl rot och växer länge, vissa kan odlas i krukor och behållare för att dekorera balkonger, hus. Särskilda underarter av denna växt odlas speciellt för beredning av buketter och blomsterarrangemang. I detta fall torkas blommorna i gipsofilus, varefter de kan behålla ögat länge utan att falla av och inte förlora det ursprungliga utseendet.