Beskära äppelträd för nybörjare på hösten

För fruktträd att ge mer skördde måste vara omhändertagna. Förteckningen över sådana förfaranden omfattar inte bara vattning, gödning, sprutning, utan även avlägsnande av grenar, som kallas beskärning. Sådana åtgärder behövs för att skapa kronan och öka avkastningen. Beskära äppelträd på hösten - en video för nybörjare berättar i detalj om det.

Allmän information

Många nybörjare trädgårdsmästare överväga att ta bortgrenar kan vara så, men för det här förfarandet finns det vissa regler som du kan få maximal effekt på. Kronans formning bör börja med planteringen av plantan.


Beskärning är nödvändig för kronbildning och ökad ökning.

Glöm inte att varje bördigt träd behöver ett speciellt tillvägagångssätt. Beskärning av äppelträd på hösten för nybörjare sker med hänsyn till:

 • ålder;
 • kronkonfigurationer;
 • fruktens kvalitet och deras kvantitet
 • tillstånd.
 • Vad behöver du för trimning?

  För att göra det rätt behöver duutbildning. Innan du börjar arbeta, bekanta dig med procedurens teknik, lägg upp verktyget och gör en trädgårdsplacering. Detaljer kommer att förklaras senare i artikeln.


  Beskära fruktträd bör bara vara ett skarpt verktyg.

  1. Tool.

  Skörda äppelträd på hösten för nybörjare kommer att utföras:

 • saxar;
 • trädgård kniv;
 • trädgårdsåg.
 • Beskärning av fruktträd bör bara vara skarp.verktyg, så innan du börjar bör det försiktigt skärpas. Dålig spetsiga skärprodukter lämnar rivna kanter, vilket kommer att ha en negativ inverkan på hur snabbt trädet återställs.


  Erfaren trädgårdsmästare erbjuder oljemålning som ersättning för varan.

  1. Trädgård var.

  En separat artikel kommer att skrivas om denna mix.eftersom recepten av dess förberedelse är riktigt många. Som ersättare för pitch erbjuder erfarna trädgårdsmästare oljemålning, men endast sådan, baserad på linolja. Inga andra arter bör användas, eftersom det kommer att påverka trädet negativt.

  1. Klippteknik.

  I metoden att skära fruktträd finns detGrundkonceptet, som även erfarna trädgårdsmästare försöker följa, är en ringstruktur. För att förstå det måste du ha den information som vi vill dela med dig.


  Allmänna principer för beskärning av ett äppelträd

  Grenar som är mer än 30 grader avböjda från stammen, har en speciell tillströmning. Om du tittar noga kan du se den längst ner.

  Egenheten hos denna tillväxt är att den är snabbregenererar nya celler, återställer skadade områden. Beskärning av äppelkolumnen eller pyramiden utförs över den ringformiga strukturen för att påskynda läkning. Annars kan skäret vara öppet tillräckligt länge, så att sjukdomar och skadedjur kan komma in i trädet.

  Artikel i ämnet: Hur man skär skogen från boxwood

  Klipp grenarna ovanför tillströmningen är tillåten, baraom mittledaren är delvis borttagen för ympning. Detta kan endast göras under en kort period, varefter en "korrekt" klippning ska göras.


  Skördetröskning av äppelträd

  Två typer av trimning

  1. På den inre njuren.

  Den här typen av beskärning innebär att man lämnar en njure riktad till mitten av trädet på toppen. Syftet med denna metod är att stärka den centrala delen eller ändra växlingsriktningen.

  1. På den yttre njuren.

  I sådana situationer är det nödvändigt att klippa av grenaratt göra så att det i slutändan finns en knopp som är inriktad på den yttre delen av trädet. Denna orientering gör att du kan expandera trädets krona och minska antalet grenar i mitten.


  Klippa grenar ovanför tillströmningen är endast tillåtet om centrumledaren är delvis avlägsnad för ympning

  Korrekt beskärning av äppelträd: video

  Att ta bort grenarna med en trädgårdsåg är inte bästsätt, eftersom resultatet är sönder kanter. För att fixa detta rekommenderas efter skärning för att använda en skarpt kniven kniv för att eliminera gräs, varefter "såret" ska behandlas med en trädgårdskock.

  Att arbeta med en trädsåg är inte så lätt som möjligtvisas. För detta finns det även en speciell teknik som kommer att diskuteras nu. Efter att ha dragit 25-30 cm från ringen börjar vi sätta av filialen från botten och stoppa vid en tredjedel av grenen. Därefter flytta sågen upp, flytta 2-3 cm längre från ringen och fortsätt att klippa till slutet. Efter att grenen har tagits bort ska den återstående stumpen skäras under ringen, rengöras och bearbetas.

  Beskärning på njure

  Denna avskiljningsteknik anses vara ganskaviktigt, även om det inte är så svårt att studera. Trädgårdskniven ska placeras på nackans baksida. Därefter skärs en skarp och jämn rörelse så att verktyget skär avgreningen i en vinkel på 45 grader. Det viktigaste är att se till att kniven inte rör njurarna.


  Korrekt beskärning av äppelträd på en knopp

  Beskärning av unga träd

  Äppelträdet ger oss mycket goda frukter somälskar inte bara barn utan även vuxna. Att plantera ett sådant träd är relativt enkelt, men inte så lätt att ta hand om. Ett äppelträd som transplanteras till en permanent plats bör skäras nästan helt.

  Beskära äppelträd i höst för nybörjare blirmycket hårt arbete, eftersom det kräver hög noggrannhet. Detta kommer att hjälpa trädet att behålla det maximala antalet löv, för att bilda en vacker spridningskrona och återställa rotsystemet i en accelererad takt. Titta på videon av beskuren äppeltrimning.


  Beskärning av äppelträd på hösten för nybörjare blir ett mycket noggrant arbete, eftersom det kräver hög noggrannhet

  För första gången raderas grenar enligt följande regler:

  1. Konkurrentens grenar bör elimineras helt. De ska klippas så att hampan inte förblir, annars kan det prova utseendet på nya knoppar och toppar.
  2. Central ledare i sprawling äppelträdkronan bör inte vara högre än 15 cm, och från pyramiden - 20 cm. Huvudgrenarna är kortast förkortade i tid. Titta på kronans form och utseende. Om det är pyramid, görs beskärning av överskjutande delar så att den yttre njuren förblir på toppen, och om den sprawling kronan formar, då på den inre.
  3. Till nedre grenar tog ett vågrätt läge, du kan hålla fast vid dem en liten belastning.
  4. Skärning i onödan är inte värt det, fördet är möjligt att ändra grenarnas läge utan sådana radikala åtgärder. Till exempel är tunna grenar bäst bundna till basen, så att de tar ett vertikalt läge, medan tjocka grenar - att sänka sig till marken.
  5. I ett normalt träd växer de nedre grenarna vidarehöjd högst 50 cm från marken. Vi kan inte låta grenarna växa från övre kvartalet, för i det här fallet kommer trädet att vara för högt vilket gör det svårt att skörda. För att förhindra detta bör fröplanten klippas i en höjd av 70-80 cm, vilket kommer att provocera tillväxten av grenar, varifrån en krona kommer att bildas senare.