Vita väggar i det inre


Vita väggar är ett utmärkt steg i designeninteriör, vars fördelar vi kommer att ta hänsyn till idag. Tyvärr, i ryska lägenheter, är fenomenet med den vita färgen på väggar som slår rot mycket svårt, och i västerländska lägenheter är denna metod för dekoration mycket vanligt. kallt under långa vintrar och korta somrar.

Mer ljus

Den viktigaste fördelen med vita väggar i dekorationlokaler: de expanderar visuellt utrymmet eftersom det återspeglar solljus. Om du har ett litet rum eller ett rum med fönster i norr, föredrar den vita färgen på väggarna, kommer rummet att se mycket ljusare, mer elegant, rymligare ut.


Vita väggar i vardagsrummet

Bra match

Nästa viktiga plus på den vita färgen på väggarna är bra.kompatibilitet med andra färger och nyanser. Endast de vita väggarna kommer att "acceptera" helt olika färger i facket. Det betyder att om ditt rum har vita väggar, kommer det inte att vara svårt att uppdatera en sådan interiör. Byt ut gardiner, tillbehör, mattor, så får du ett rum med en helt annan stämning. Till exempel kan du i nästa foto mentalt byta ut färg på gardiner, sängöverdelar och stolar med en annan, till exempel röd färg och du kan föreställa dig en helt annan inredning, som skapas med minimal ansträngning.


Vita väggar i sovrumsinredning

Tänk på ett annat exempel: vit färg på väggarna i vardagsrummet, möbler i lugnande färger, ljusa målningar på väggarna och tillbehör. Om du analyserar den här bilden ur designsynpunkt kommer du att märka att den ursprungligen var neutral, lugn. När ägarna ville ta levande sedlar till denna lugna, ljusa tillbehör tillkom, vardagsrummet började leka med nya färger, interiören ser mer glad, livlig ut.


Ljusa målningar på vita väggar

Vi ser att ägarna till lägenheten när som helst kan ändra sitt vardagsrum igen till ett neutralt rum utan radikala förändringar.
Självklart faktum: att köpa nya tillbehör är mycket billigare och mindre arbetskrävande än att måla väggarna i en annan färg och göra reparationsarbeten.
Så om du är fan av ofta inre förändringar, är vita väggar den bästa allierade för dig.

Stylistiskt neutralt

Den tredje fördelen med vita väggar i interiören- deras stilistiska neutralitet. Tapet med en bild kan alltid hänföras till någon speciell stil, och vita väggar gör att du kan förkroppsligga alla former med hjälp av möbler och dekor.
Till exempel är följande exempel på ett vardagsrum med vita väggar i en klassisk stil.


Interiör i klassisk stil med vita väggar.

Om du planerar att skapa en interiör iklassisk stil, användning i kombination med vita naturliga material för golv, möbler, såväl som inomhusväxter och målningar med en klassisk tomt. Du kan använda herbarier dekorerade i ramar som dekor. Naturliga möbler och dekor indikerar återigen den klassiska inriktningen i denna rumstil.


Klassisk inredning med vita väggar

Tänk på ett vardagsrum i vintagestil. Bilden i en shabby ram, antika möbler organiskt i kombination med den vita färgen på väggarna.


Vita väggar i retro inre

Den rustika inredningen kombinerar vitt på väggarna, grova trämöbler, halm, naturliga tyger.


Vita väggar i köket

Och detta vardagsrum är i modern stil.


Vita väggar i ett hus på landet eller i ett hus på landetlika lämpligt som i en lägenhet - vi är övertygade om detta genom följande exempel: om du tröttnar på foderns naturliga färg kan du på nytt säkert måla det med vit färg. Om du kombinerar med den vita färgen på väggarna i tyg i en blomma, i en bur, i en remsa, kan du få en elegant och bekväm inredning.


Moderna inredningsstilar (minimalism, miljöminimalism) går bra med vita väggar.
Till exempel följande interiör i en typisk stilminimalism: vita väggar, glansiga ytor, behållna färger. Vit färg fungerar som en utmärkt bakgrund för andra efterbehandlingsmaterial, samtidigt som huvudprincipen för minimalism - utrymme och ljus.


Formgivare får mer och mer popularitet.retrostilströmmar där vit väggdekoration är mycket vanligt. I retrostilen används lugna möbler och textilfärger i kombination med vitt på väggarna.


Om vi ​​pratar om användningen av vita väggar i olika stilar, kan vi säga att det inte bara används i klassism och barock, utan annars ger fantasin full spel.

Kombinationer av vitt med andra färger

Den vanligaste vita kombinationenfärger: vit + ljusa färger. Denna princip kombineras framgångsrikt i den skandinaviska stilen, men har länge gått över minimalismens gränser och tillämpas i olika stilar.


Vita väggar och ljusa möbler används ofta iskapa till exempel vardagsrummet, som på bilden ovan. Det är inte nödvändigt att applicera ljusa nyanser på golvet, du kan använda traditionella färger. Viktigast av allt: golvet måste vara neutralt.

Färgschema: vita väggar + ljusa tillbehör fungerar perfekt i kök, sovrum, barnrum.
Var uppmärksam på en viktig detalj: någon av dessa interiörer är lätt att byta genom att byta ut tillbehör, gardiner.


Låt oss titta på en annan fantastisk kombination: vita + svarta + livliga färger. Naturligtvis är en sådan färganvändning mycket mindre vanlig, men den anses vara mer livsbekräftande och ljus.
Tänk på kombinationen av färger i interiören, är det viktigt att komma ihåg:

Interiören med vita väggar innebär övervägande av kalla eller varma toner i rummet

Coola färger: blå, turkos, cyan, akvamarin, kall rosa, kall grön omgiven av vita väggar uppfattas som mer mättad. Ju fler tillbehör i kalla färger är mot en vit bakgrund, desto färskare och svalare kommer hela rummet att se ut.


Теплые цвета на фоне белого цвета тоже выглядят более яркими: теплые оттенки красного, зеленого, желтого, оранжевый, шоколад, кофе с молоком, персиковый, карамель – все эти цвета выглядят более густыми и насыщенными. В следующем примере оранжевый цвет воспринимается ярким и теплым благодаря белому цвету на стенах. На фоне светло-коричневых, бежевых или серых стен эти цвета выглядели бы спокойнее.


Контрастный интерьер

Планируя белый цвет стен в интерьере, важно решить: насколько контрастным вы хотите получить в итоге атмосферу? Чем больше темных предметов и темных цветов на фоне белого вы примените, тем напряженнее воспринимается атмосфера в помещении. Если вы используете контраст умеренно, картинка выглядит свободнее, легче. На фото ниже – очень контрастное решение. Черные линии на белом делают интерьер жестким, графичным.


На следующем фото использованы мягкие цвета, поэтому интерьер выглядит менее напряженным.Возвращаясь к факту непопулярности белого цвета в российских интерьерах, можно предложить еще один способ борьбы со скучным цветом стен: декоративные наклейки.
Используя виниловые наклейки или полки яркого цвета, можно создать гармоничный, яркий интерьер.Итак, белый цвет стен – удачный цвет в дизайне, открывающий множество возможностей. Единственный минус белых стен – маркость, не намного больше других марких цветов, которые мы используем.

Komfort ditt hem!